Englezi u polufinalu Lige šampiona! Siti preživeo u Madridu, spektakl Liverpula i Benfike!

13.04.2022

21:02

0

Autor: 24sedam

U polufinalu Lige šampiona gledaćemo dva španska i dva engleska kluba

Englezi u polufinalu Lige šampiona! Siti preživeo u Madridu, spektakl Liverpula i Benfike!
Tan2022-4-13_211428569_0 - Copyright Tnjug/AP Photo/Manu Fernandez

Najbolji fudbal igra se u Engleskoj i Španiji. Bez dileme dva najjača šampionata na svetu su to potvrdila i time što su dali učesnike polufinala ovosezonskog izdanja Lige šampiona, u kojem će igrati Mančester siti - Real Madrid i Liverpul - Viljareal.

Pošto su dva tima iz Primere svoje mesto u samoj završini elitnog takmičenja overili u utorak, večeras su to isto uradili i premijerligaši sa dva nerešena rezultata. Siti je posle minimalnog trijumfa u prvom duelu, u revanšu uspeo da odoli na stadionu "Vanda Metropolitano" i rezultatom 0:0 izbaci iz daljeg takmičenja madridski Atletiko, dok je Liverpul na "Enfildu" odigrao spektakularan meč sa Benfikom koji je završen sa čak šest golova (3:3, u prvom meču 3:1 za "redse).

U španskoj prestonici smo gledali malo drugačiji duel od onog u Mančesteru, kada je ekipa Pepa Gvardiole konstantno napadala, a Simeoneov tim se branio. U prvih pola sata nije bilo previše uzbuđenja. Prvu veliku pansu videli smo u 30. minutu, kada je Rijad Marez poslao povratnu loptu na koju je natrčao Fil Foden, a potom je prosledio do Gundogana. Nemac je prvo pokušao nogom, pa glavom ali je domaćin uz mnogo sreće uspeo da ne primi gol.

Siti je nastavljao da napada do isteka prvih 45 minuta, a onda je domaćin preuzeo inicijativu. Najpre je u 56. minutu Antoan Grizman fantastično šutirao nakon ostavljene lopte Žoaa Feliksa sa nekih 16 metara, ali je bio za nijansu nepricizniji nego što je trebalo, te je lopta završila pored desne stative Edersonovog gola.

Najbolju šansu na meču Atletiko je imao par minuta pred istek regularnog dela. Najpre je Kunja šutirao iz neposredne blizine ali je Emerik Laport na fastastičan način blokirao i lopta se odbila u korner. Upravo nakon tog kornera, lopta je došla do Stefana Savića koji se požrtvovano bacio da je stigne i prosledi u gol, ali se ona od stative odbila u gol aut.

Već u sledećem napadu Fil Foden je trčao u kontru, kada je uz aut liniju nad njim startovao Felipe, nakon čega se Englez kao pokošen spustio na travu. Nastala je velika gužva, a Atletikov štoper je dobio crveni karton.

Sudija je zbog te gužve odredio nadoknadu od devet minuta, koja se produžila na 11.  U poslednjem minutu utakmice Korea je imao možda i najbolju šansu na utakmici. Napadač ''jorgandžija'' je nekako došao do lopte u protivničkom šesnaestercu, te se namestio i šutirao, ali nedovoljno dobro da bi se savladao Ederson i Siti je prošao dalje.

Za razliku od duela u Madridu, navijači na "Enfildu" su mogli da uživaju. Iako je igrao bez sedmorice, Liverpul je bio kvalitetniji rival, stvorio je više prilika, napadao tokom većeg dela susreta, dok je Benfika uglavnom taktizirala i šansu tražila iz kontri.

Upravo je iz takvih situacija i postigla dva pogotka preko Nunjeza u prvom poluvremenu, ali su golovi poništeni zbog ofsajda.

Prednost domaćinu doneo je Konate u 21. minutu, koji je bio i strelac na utakmici u Lisabonu. Liverpul je mogao i do ubedljivijeg vođstva u prvom delu igre, ali su pokušaji Dijaza i Firminja bili neprecizni. Portugalski tim je golom Ramosa u 32. minutu poravnao rezultat, a budući da nije bilo dodaznih uzbuđenja u nastavku, poluvreme je završeno 1:1.

"Redsi" su sve dileme oko prolaska u narednu rundu rešili u 55. minutu kada je Firminjo postigao prvi od svoja dva pogotka. Razigrani Brazilac bio je i centru pažnje deset minuta kasnije kada je po ponovo zatresao mrežu Benfike. 

Nakon ovog gola, četa Jirgena Klopa se opustila, što su gosti iskoristili i zahvaljujući hrabroj igri do kraja uspeli da ostanu neporaženi na "Enfildu". Rezervni napadač Benfike Jaremčuk je uspeo da izbegne ofsajd zamku i smanji prednost rivala u 73. minutu, da bi ubrzo uspeli da dođu i do poravnjanja preko Nunjeza.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike