Zvezda pomaže onima kojima je to najpotrebnije: Druženje sa prvotimcima za pomoć Vukanu

11.04.2022

17:22

0

Mališanu je potrebna pomoć u borbi sa spinalnom mišićnom atrofijom

Zvezda pomaže onima kojima je to najpotrebnije: Druženje sa prvotimcima za pomoć Vukanu
fkcz za vukana - Copyright FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu  će, od 14 do 17 časova organizovati fan zonu u Knez Mihailovoj ulici, a sve to kako bi prikupljati pomoć za Vukana Stoiljkovića koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Svi navijači će moći da uživaju u druženju sa Zvezdinim prvotimcima, a jedini uslov jeste da pošalju SMS poruku sa tekstom 1239 na broj 3030.

Osmomesečni dečak na rođenju nije imao problema, ali već nakon trećeg meseca roditelji su uočili da prestaje da pomera nogice i počinje da se javlja generalizovana slabost mišića. Ubrzo je dijagnostikovana i spinalna mišićna atrofija tip 1, bolest koja se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Jedina nada za Vukanov život je genska terapija Zolgensma. Međutim, ova savremena terapija, odobrena 2019. godine, trenutno je najskuplja na svetu i nedostižna je običnom čoveku.

Iz Zvezde su poručili da ovom akcijom žele da pruže podršku onima kojima je najpotrebnij, a ovog pita su odlučili da to bude mali Vukan.

Crveno-beli su tako odlučili da organizuju fan zonu, koju će navijači moći da posete u sredu od 14 do 17 časova u Knez Mihailovoj ulici. U samoj akciji učestvovaće i prvotimci Strahinja Eraković, Petar Stanić, Nikola Stanković, Nemanja Motika i Andrija Radulović, a svi okupljeni će biti u prilici da se fotografišu sa izabranicima Dejana Stankovića po simboličnoj ceni u vidu slanja SMS poruke sa tekstom 1239 na broj 3030.

 

 

 

printscreen/Budi human
 

 

Takođe, očekuje vas i niz drugih zanimljivosti, poput medenjaka i balona, koji će moći da se kupe tako što će se takođe poslati poruku za pomoć Vukanu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike