Haos u Norveškoj! Murinjovog pomoćnika optužili za fizički napad, u Romi kažu "sramota"!

08.04.2022

17:33

0

Autor: 24sedam

Norvežani su ove sezone pobedili italijanski klub i sa 6:1

Haos u Norveškoj! Murinjovog pomoćnika optužili za fizički napad, u Romi kažu "sramota"!
Tan2022-4-7_2143384_0 - Copyright Tanjug/Mats Torbergsen/NTB via AP

Fudbaleri Bodo-Glimta pobedili su na svom terenu ekipu Rome u prvoj utakmici četvrtfinala Lige konferencija rezultatom 2:1. Ali posle utakmice, usledile su ozbiljne optužbe. Domaćin je goste iz Italije optužio da manipulišu medijima, ali i da je trener golmana Rome Nunjo Santoš napao njihovog trenera Kjetila Knutsena. Slučaj je čak prijavljen i policiji, pošto je navodno Santoš uhvatio za vrat Knutsena i gurnuo ga na zid.

- Nije reč samo o fizičkom napadu na Knutsena, već je ovo sistematski napad na vrednosti Glimta. Kao manji klub, ne možemo da stojimo mirno i da prihvatimo takvo ponašanje. Roma bombarduje medije lažima kako bi sakrila nesportsko ponašanje. Znamo da postoji video snimak incidenta na kojem se vidi kako je Knutsen napadnut od strane člana stručnog štaba Rome.

Pogledali smo snimak i zahtevamo da se javno prikaže snimak koji je sada u vlasništvu UEFA - navedeno je u saopštenju norveškog Bodo-Glimta.

- Trener golmana Rome je bio van predviđenog prostora i tada je konstantno vređao Knutsena. Ukazali smo četvrtom sudiji nekoliko puta na to, ali žalbe nisu registrovane. Bilo mu je dozvoljeno da sa ovakvim ponašanjem nastavi. Bila je to sistemska provokacija koja se na kraju završila i fizičkim nasiljem nad Knutsenom.

Uvereni smo da će nezavisni organi ignorisati nekorektne tvrdnje Rome. Takođe, ne vidimo drugi način, nego da Santoša prijavimo policiji zbog napada na Knutsena - dodao je generalni direktor Frode Tomasen.

Tanjug/Mats Torbergsen/NTB via AP
 

Već sledeće nedelje je zakazan i revanš u Rimu i nema sumnje da će biti napeto. Ne samo zbog rezultata koji Roma mora da juri, već i zbog pomenutog incidenta. Inače, dva kluba su već igrala ove sezone. Prvo je Bodo pobedio sa 6:1, a onda je u Rimu bilo 2:2.

Inače, Santoš je već imao ispade. Ovaj 48-godišnjak je sarađivao sa Žozeom Murinjom u Totenhemu, a onda su zajedno došli u Romu. Dok je bio u londonskom klubu kažnjen je sa 8.000 funti zbog vređanja sudije Pitera Benksa tokom duela sa Njukaslom.

Tanjug/Mats Torbergsen/NTB via AP
 

Ali ova priča ima i drugu stranu.

- Čak je i njihov trener napao Santoša. I to je uvreda za ovo takmičenje. To je uvreda i za Romu i Rimljane. Iskreno, još sam potresen. Ovo je sramno i želimo da izbacimo Bodo zbog svega što se dešavalo na terenu - kazao je kapiten Rome Lorenco Pelegrini.

Oglasila se i UEFA.

- Određen je inspektor koji će sprovesti istragu u vezi sa incidentom koji se navodno desio - navedeno je u kraćem saopštenju.

Ostaje da se vidi šta će se na kraju desiti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike