Spremio sam glupu taktiku za Atletiko, igraću sa 12 igrača! Gvardiola nervozan pred četvrtfinale Lige šampiona

04.04.2022

12:37

0

Autor: 24sedam

Menadžeru Mančester sitija se nije svidelo pitanje o promeni stila igre

Spremio sam glupu taktiku za Atletiko, igraću sa 12 igrača! Gvardiola nervozan pred četvrtfinale Lige šampiona
gvardiola - Copyright Profimedia

Utakmicama Mančester siti - Ateltiko (TV Arena 1 Premium, 21.00) i Benfika - Liverpul (TV Arena 2 Premium, 21.00) počinje rasplet u Ligi šampiona.

Ulog je veliki - mesto među četiri najbolja kluba u Evropi, pa je razumljivo što je tenzija u klubovima sve veća i veća.

Trener "građana" Đozep Pep Gvardiola sprama se za težak taktičko-tehnički duel sa Dijegom Čolom Simeoneom svestan da će neke sitnice odlučiti dvomeč.

- Svaki rival u ovoj fazi takmičenja je težak. Svaki tim ima plan kako da prođe dalje, vi morate da se adaptirate na to i odgovorite. Ako ne budemo odigrali ove utakmice kako treba ispadamo iz takmičenja. Radost je biti na ovom niovu svake sezone, ali kad dođu april i maj i borbe za titulu mi možemo da budemo dobri. Ali, ako sad ne budemo pravi ispadamo - istakao je Gvardiola na pres konferenciji.

Ne slaže se Španac sa konstatacijom da je Dijego Čolo Simeone stvorio defanzivan tim.

- Atletiko je mnogo ofanzivniji tim nego što ljudi pričaju. Oni ne preuzimaju rizik na sredini terena, ali su veoma agresivni i kad osvoje loptu imaju veliki kvalitet u poslednjoj trećini terena. Kad rival ima loptu oni tačno znaju kako će da odigraju. U tim delikatnim momentima rešavaju situacije veoma dobro. I ja neću da debatujem na glupo pitanje oko stila igre. Svako igra da bi pobedio. Ako oni pobede znači da je njihova odluka bila dobra, ako mi dobijemo znači da smo mi imali bolju ideju. Oni su prvaci Španije, igraju tešku ligu iz koje je u poslednjih 20 godina bilo najviše osvajača Lige šampiona. Znaju kako da se nose u svakoj situaciji

 

 

Svaki rival zahteva novi pristup, kako personalni tako i taktički. Ali, ne i kompletne promene, pa je zato na pitanje "da li misli nešto posebno da menja za meč sa Ateltikom", Gvardiola dao sarkastičan odgovor.

- Sutra ćete videti novu taktiku, jer samo tako možete da ostvarite dobar rezultat i Ligi šampiona. Bilo bi dosadno da igramo uvek isto. Ne volim kad čujem da će Siti igrati isto protiv Atletika i Liverpula. Kretnje će biti različite, igrači će biti drugi sa drugačijim personalitijem. Zato i razmišljam da sve promenim i kreiram glupu taktiku. Igraćemo sa 12 igrača sutra.

Olakšanje za sve ekipe je što je ukinuto pravilo "o golu gostima".

- Tri puta smo bili eliminisani zbog "gola u gostima". Srećom, sada je to promenjeno i pritisak je manji. Igraćemo da pobedimo i sutra ovde i u revanšu u Madridu. Potrudićemo se da odigramo najbolje što umemo i da u Madrid odemo sa što boljim rezultatom - zaključio je Pep.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike