Jestrović u srpskoj policiji ispitan zbog transfera jednog srpskog reprezentativca

30.03.2022

09:42

0

Autor: 24sedam

Bivši golgeter rekao istražnim organima sve što zna

Jestrović u srpskoj policiji ispitan zbog transfera jednog srpskog reprezentativca
nenad jestrović - Copyright MN Press

Bivši srpski fudbaler, danas menadžer igrača Nenad Jestrović ispitan je u srpskoj policiji po zamolnici belgijskog suda o svim detaljima transfera Aleksandra Mitrovića iz Anderlehta u Njukasl 2015. godine za obeštećenje od 18 miliona evra.

U želji da se ova slučaj istraži Belgijanci su držali u zatvoru 22 dana bivšeg predednika Anderlehta Hermana van Holsbeka, jer postoji osnovana sumnja da je zajedno sa belgijskim menadžerom Kristofom Henrotajom uključen u brojne malverzacije.

MN Press
Aleksandar Mitrović

U slučaju "mitrović" Belgijanci su došli u Beograd da bi prisustvovali Jestrovićevom saslušanju, jer je on bio Mitrovićev agent kada je stigao u Anderleht 2013. godine.

- Pozvala me je srpska policija. Odgovorio sam na sva njihova pitanja, jer nemam šta da krijem. Da, ja sam bio čovek koji je Mitrovića prebacio iz Partizana u Anderleht i za to sam dobio proviziju. Van Holsbek je, međutim, dao autorizaciju i Kristofu Henrotaju, koji je potom takođe dobio svoj deo provizije - rekao je Jestrović, a prenose belgijski mediji:

- Kada je Mitrović dve godine kasnije otišao u Njukasl, više nisam bio uključen u posao. To su sve preuzeli menadžeri Kristof Henrotaj i Ranko Stojić. Da, njihova provizija za taj posao je bila ogromna. Da li je i Van Holsbek nešto dobio, ne znam - zaključio je Jestrović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike