Stojković cilja nastavak niza, kapiten hvali rivala

28.03.2022

17:49

0

Raduje svakako i povratak Eriksena

Stojković cilja nastavak niza, kapiten hvali rivala
Fudbalska reprezentacija Srbije - Copyright MN Press

Fudbalsku reprezetnaciju Srbije u utorak uveče očekuje i drugi prijateljski susret, a ovog puta je rival selekcija Danske.

Selektor Srbije Dragan Stojković, uoči susreta u Kopenhagenu, naveo je da je njegov tim otišao na sever Evrope kako bi nastavio pobedmnički niz.

- Došli smo u Kopenhagen sa ciljem da pobedimo i da nastavimo uspešan niz iz kvalifikacija. Još mi je važnije kako ćemo to da učinimo. Ne odustajemo od našeg stila igre, videćete ofanzivnu Srbiju u duelu protiv najprijatnijeg iznenađenja poslednjeg Evropskog prvenstva - rekao je Stojković, preneo je Fudbalski savez Srbije.

Obe selekcije su već obezbedile plasman na šampionat u Katar, pa se već lagano pripremaju, a Stojković o narednom rivalu ističe da je reč o jednoj od najkvalitetnijih reprezentacija u Evropi.

- Ipak, najviše respektujemo sebe, svesni smo svojih kvaliteta i očekujem jednu izvanrednu utakmicu na ovom prelepom stadionu. Siguran sam da su i Danci svesni protiv koga igraju u utorak.

Selektora ne zanima pobednički niz od devet uzastopnih pobeda.

- Znate da mi rezultat u prijateljskim utakmicama nije toliko bitan. Trudićemo se da odigramo kvalitetan meč i da još jednom pokažemo kvalitet koji nas je krasio na putu ka Svetskom prvenstvu. Uspeli smo za godinu dana zajedničkog rada da stvorimo homogenu celinu. Svi razmišljamo na isti način, ne smemo da se zadovoljimo postignutim jer ima mnogo prostora da dalje napredujemo i da se dokazujemo. Pred srpskim fudbalom je jedan divan period u kome očekujemo nove podvige i nove radosti.

Piksija raduje povratak Eriksena

"Takođe me raduje povratak Eriksena. To je fenomenalna stvar za njega lično, njegovu porodicu, danski fudbal i danske navijače. Reč je o fantastičnom fudbaleru i mnogo mi je drago što će igrati protiv naše reprezentacije", zaključio je Stojković

Kapiten nacionalnog tima, Dušan Tadić, očekuje uzbudljiv meč.

Najpre je govorio o rivalu, te naveo da su igrali "fenomenalno" u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

- To dovoljno govori o njihovoj ekipi. Imao sam sreću da igram zajedno sa Hojbergom, Kristensenom i Dolbergom, svi su oni odlični fudbaleri. Mnogo mi je drago što se Eriksen vratio fudbalu i što će u utorak istrčati na teren. Biće to prava provera i za jedne i za druge uoči izazova koji nas očekuju krajem godine u Kataru - rekao je Tadić.

Kapiten smatra da je selektor Stojković zaslužan što Srbija ima sjajnu generaciju.

- On nas je okupio, videla se odmah sloga i zajedništvo, svako je dobio ulogu koja mu pripada i u kojoj može najviše da pruži. Treba samo da nastavimo onako kako smo radili u kvalifikacijama i neće biti problema - zaključio je Tadić.

Prijateljski meč Danske i Srbije na programu je u utorak 29. marta od 18 časova.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike