Zvezdin kapiten ide na Mundijal! Borjan odveo Kanadu na SP posle 36 godina!

27.03.2022

21:56

0

Autor: 24sedam

Kanađani će drugi put u istoriji igrati na planetarnom šampionatu

Zvezdin kapiten ide na Mundijal! Borjan odveo Kanadu na SP posle 36 godina!
profimedia-0673463912 - Copyright Profimedia

Milan Borjan slavi, Kanada je na Mundijalu u Kataru. Kanađani su u pretposlednjem kolu kvalifikacija u Severnoj i Centralnoj Americi pobedili Jamajku 4:0 (2:0) u Torontu i obezbedili jedno od prva tri mesta koja vode direktno u Katar.

Borjanu i Kanađanima nedostajao je samo bod da i matematički završe posao i drugi put u istoriji se plasiraju na Mundijal. Nisu mnogo čekali, napali su Jamajčane od starta, Larin je već u 13. minutu "zapalio" stadion, da bi Bukenen u 44. minutu povisio na 2:0, uz salto na opšte oduševljenje krcatog stadiona u Torontu.

Žurka je već tada mogla da počne, selektor Džon Herdman, kapiten Milan Borjan i ostali igrači zemlje sa severa Amerike jedva su dočekali kraj da svojski proslave veliki uspeh. Hoile je u 83. minutu postigao i treći gol i stavio "jagodu na šlag", a Mariapa je autogolom u 89. minutu postavio konačan rezultat. Kanađani imaju posle 13 mečeva 28 bodova, nedostižno za Kostariku.

Čekaju se da posao do kraja obave i favoriti SAD i Meksiko, dok će se voditi borba za četvrtu poziciju koja vodi u baraž,  a u konkurenciji su još uvek i Kostarika i Panama.

Kanada je jedini put do sada plasman na SP ostvarila 1986. godine. Selektor Toni Vejters tada nije imao igrače ovpg kalibra, jedino veće ime biom je Kolin Miler iz Rendžersa i Rendi Samjuel iz PSV-a. U Meksiku su Kanađani izgubili sva tri meča od Francuske, SSSR-a i Mađarske, a nisu uspeli da postignu gol (gol razlika 0:5).

Ova generacija Kanade imala je zaista sjajne kvalifikacije, ali ima i kvalitet u Borjanu, Dejvidu, Holieu, Larinu, Osoriju i ostalima da u Kataru  ispišu nove stranice istorije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike