Ćirina lekcija Hrvatima važi i za Srbe: Nikada se nećete osloboditi stereotipa da su "janezi" samo skijaši

27.03.2022

08:07

0

Autor: 24sedam

Hrvatska odigrala u Dohi protiv Slovenije 1:1

Ćirina lekcija Hrvatima važi i za Srbe: Nikada se nećete osloboditi stereotipa da su "janezi" samo skijaši
ćiro blažević - Copyright Profimedia

Reprezentacija Hrvatske odigrala je sa Slovenijom 1:1 u prijateljskoj utakmici u Dohi.

Ovim remijem "kockasti" su zadržali svoj plasman na FIFA rang listi i time su sigurni da će kuglica sa njihovim imenom na žrebu za Mundijal 1. aprila u glavnom gradu Katara biti izvučena iz drugog šešira.

Nakon remija sa komšijama niko među Hrvatima nije bio srećan, budući da su Slovenci izjednačili u sidijskoj nadokandi vremena preko Jake Bijola.

Legendarni Miroslav Ćiro Blažević prokomentisao je meč u svom stilu_

- Znao sam da ćemo imati problema sa "janezima". Uvek smo ih imali. Čak i kada smo bili najjači. Nikada nismo uspeli da se oslobodimo predrasuda da su Slovenci isključivo skijaši. Imaju dobru reprezentaciju, disciplinovani su i borbeni. Nikada nam nisu odgovarali agresivni i defanzivni timovi. Tako je bilo i ovog puta u Kataru - objasnio je Blažević.

Sve izrečeno za Hrvate i njihov odnos prema Sloveniji mogli bi da važi i za Srbiju. Naš nacionalni tim od šest mečeva protiv Slovenaca nema nijednu pobedu, a zabeležena su pet remija i jedan poraz. Dva pua smo u direktnim duelima sa "janezima" ostajali bez vize za veliko takmičenje - 2002. SP u Južnoj Koreji i Japanu i 2012. godine EP u Ukrajini i Poljskoj.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike