Sanogo hteo nazad u Afriku kad je ugledao sneg, porodica mu nije dozvolila da igra, a sada su preponosni na njega

24.03.2022

08:12

0

Zvezdin vezista je imao zanimljiv sportski put

Sanogo hteo nazad u Afriku kad je ugledao sneg, porodica mu nije dozvolila da igra, a sada su preponosni na njega
Rikardo Gomeš i Seku Sanogo - Copyright MN Press

Sportisti koji dolaze sa drugih kontinenata u Srbiju, prolaze kroz izvesnu fazu privikavanja, kako na uslove života, ali pre svega na klimu.

Jasno je da u Srbiji vlada umerena, kontinentalna klima, bez prevelikih oscilacija, ali sama pojava snega, mnogima deluje strašno.

Fudbaler Crvene zvezde, Seku Sanogo je veoma teško prihvatio klimu u Srbiji, a kada je ugledao sneg, poželeo je da se vrati u Afriku!

Vezista je odrastao u Obali Slonovače, pa je jasna i takva reakcija. A, na početku razgovora za sajt kluba, koji prenosi Sportski žurnal, Sanogo se vratio na detinjstvo

- Imao sam prilično srećno detinjstvo, bio okružen porodicom i nije bilo neophodno da rano dođem u Evropu. Profesionalni fudbal sam počeo sa 17-18 godina. Sreća je što sam upoznao dobre ljude, pomogli su mi da odem u Švajcarsku – rekao je Sanogo, pa pojasnio kako je njegova porodica gledala na to čime će se baviti:

- Moja porodica nije želela da igram fudbal, hteli su da idem u školu. Majka nije to smatrala poslom, a rekao sam joj da ću uspeti. Imao sam dobre ljude oko sebe.

Ali, vezista je bio uporan, pa je porodica danas ponosna.

- Roditelji su mi rekli da igram fudbal i da idem u školu ili me više neće izdržavati. To je bila mala pretnja. Odgovorio sam da želim da se bavim sportom, a otac me je upitao od čega mislim da hranim porodicu. Odgovorio sam da ću to činiti novcem od fudbala, na šta je on rekao da čeka da to vidi. Dugo nije dolazio na moje utakmice, kad je prvi put bio tu imao sam veliku tremu. Jako su ponosni na mene. Prvi moj meč koji je gledala moja majka je bio protiv Milana, ali mi je mlađi brat otkrio da je to činila samo pet minuta. Odavno se profesionalno bavim fudbalom, ali ga nikada ne gleda jer se plaši, stalno misli kako će mi polomiti nogu i da je sve gotovo ako padnem.

Na kraju, Sanogo je pričao i o srpskoj prestonici.

- Beograd je prelep, moja porodica se divno oseća ovde. Ljudi su topli i veseli su, životna radost mi je najbitnija. Dopada mi se kako ovde plešu, skroz je drugačije nego u Obali Slonovače.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike