Kada će više taj Katar? Srbija samo ređa uspehe, Mađari osetili moć Orlove kandže! (VIDEO)

24.03.2022

20:22

0

Autor: 24sedam

Novi dobar rezultat izabranika Dragana Stojkovića Piksija i pobeda nad Mađarskom u gostima - 0:1

Kada će više taj Katar? Srbija samo ređa uspehe, Mađari osetili moć Orlove kandže! (VIDEO)
0MET3624 - Copyright MN Press

Odlična provera za reprezentaciju Srbije. Orlovi su u prijateljskom meču gostovali Mađarskoj i slavili su sa 0:1 (0:1) posle autogola domaćeg tima u 35. minutu.

Moglo je da bude ubedljivije posle zicera Aleksandra Mitrovića i verovatno neopravdano nedosuđenog penala nad njim, ali sa druge strane u samom finišu su i Mađari mogli da izjednače kada je Soboslaj promašio prazan gol, a pre toga Šefer je pogodio stativu.

Posle ovakvih igara možemo samo da se nestrpljivo pitamo: "Kada će više taj Katar". Jedva čekamo!

Može selektor Stojković da bude zadovoljan izdanjem svojih igrača, posebno zato što posle izmena intezitet nije drastično pao.

Ne može da bude zadovoljan igrom u prvih pola sata i izgubljenim loptama na oko 30-40 metara od svog gola, a sa druge strane je opet došlo do pada koncentracije i Mađari su lako mogli do izjednačenja u 93. minutu. Takve stvari moraju da se svedu na minimum. U jednoj akciji Orlovi su mogli da prospu sve što su dobro radili sat i po vremena.

Ono što je dobro - nikako nije jednostavno danas pobediti Mađarsku i to u gostima. I to pokazuje da su Orlovi napravili sistem koji sve bolje funkcioniše. Da ne pričamo da nisu mogli da igraju Dušan Vlahović i Nikola Milenković koji mogu da donesu još veći kvalitet timu.

U drugom poluvremenu Srbija je igrala sa dva napadača, a Nemanja Radonjić je ponovo pokazao da se - kada on igra - uvek nešto pozitivno dešava. Bio je vrlo opasan u kontrama i polukontrama.

Sve u svemu Orlovima ide pozitivna ocena. Uz dodatak da će novi ispit imati protiv Danske, takođe u prijateljskom meču za pet dana.

A do tada mislimo na Katar. I sanjamo velike snove posle ovakvih partija!

BLOG UŽIVO

KRAJ - 0:1

93. MINUT - Šefer pogađa stativu, a Soboslaj maši prazan gol. Imala je Srbija sreće u ovim trenucima! Zamalo gol Mađara...

89. MINUT - Momenti u kojima su Orlovi jako opasni iz brzih kontranapada.

85. MINUT - Umalo gol Srbije! Radonjić je odlično prošao, šutirao levom nogom, a lopta je proletela pored stative. Ostaje 0:1!

80. MINUT - Velika šansa za Mađare. Šalaj je šutirao pored gola! Blizu je to bilo...

77. MINUT - Zicer Mitrovića! Najbolja šansa za Orlove! Šutirao je u protivničkog golmana, štetaaaaaa... Moglo je sve da bude gotovo.

71. MINUT - Gleda se i dalje VAR. Da li je penal? NEMA PENALA! Tako kaže glavni sudija. A, bilo je svakako elemanata za to.

69. MINUT - VELIKA ŠANSA! Najbolja prilika za Orlove, Radonjić je odlično prošao, umalo nije pao još jedan autogol, bio je blizu i Mitrović, ali na kraju nisu uspeli da uguraju loptu u mrežu!

Ipak, VAR proereva da li je bilo faula... Možda bude penal za Srbiju!

65. MINUT - Period igre u kom Mađari više napadaju, posebno po desnoj strani, ali nikako ne uspevaju da opasnije zaprete. U igru ulazi Aleksa Terzić umesto Matije Nastasića.

60. MINUT - U drugom poluvremenu manji intezitet igre nego u prvom, ali to Orlovima odgovara jer vode na Puškaš Areni.

IZMENA - Pavlović izlazi iz igre, a ulazi Stefan Mitrović. Izgleda da je Pavlović doživeo manju povredu.

53. MINUT - Sada su na terenu Luka Jović i Aleksandar Mitrović što znači da Orlovi igraju sa dva napadača. Na drugoj strani pokušava Šalaj, ali nije bio precizan.

48. MINUT - Probali su Orlovi sa leve strane, centrirao je Tadić, ali neprecizno. I dalje se igra agresivno, kao da nije prijateljski meč.

MN Press
 

Počelo je drugo poluvreme! Mnogo promena napravio je Dragan Stojković na poluvremenu. Ušli su Mihailo Ristić, Nemanja Radonjić i Luka Jović, umesto Filipa Kostića, Andrije Živkovića i Saše Lukića.

POLUVREME - 0:1

42. MINUT - Uuuuuuu, zamalo 2:0! SMS je probao iz slobodnog udarca, ali je lopta prozujala pored stative! Šteta, šteta, šteta...

41. MINUT - Velika šansa za Mađare, Nego je bio blizu da zatrese mrežu Orlova, ali je zakasnio na pokušaj Salaja.

34. MINUT - GOOOOL - 0:1! Probao je Gudelj sa šutem sa 30 metara, ali je izblokiran pa će Srbija imati prvi korner na utakmici. Posle velike gužve lopta je možda ušla u gol Mađarske!

Čekaće se VAR!

SRBIJA VODI 1:0! Mitrović je šutirao, Gulaši odbranio, a onda Nađ postiže autogol. Prešla je lopta liniju! To su utvrdile mađarske sudije posle gledanja VAR-a.

 

 

29. MINUT - Period malo mirnije igre, skoro da se ne dešava ništa konkretno. U svemu tome je Mađarska probala sa opasnim napadom, ali se odbranila reprezentacija Srbije.

24. MINUT - Srbija je preuzela primat u ovim momentima, a Mađari nastavljaju da igraju vrlo oštro. Ovoga puta su Mađari nagazili Živkovića na nogu. I dalje bez golova.

18. MINUT - Dobra šansa posle prekida, zamalo da Mitrović dođe do lopte, ali je ipak bio u ofsajdu.

14. MINUT - Za sada Orlovi prave greške na oko 30-40 metara od svog gola i ne deluju toliko sigurno u defanzivi. Srećom, i dalje je 0:0.

12. MINUT - Ostaje 0:0, iako je Kostić postigao gol. Pre toga je Mitrović načinio faul i zato je gol poništen. Prva opasna akcija Orlova. A onda i odlična odbrana Milinković Savića, ali je i ovoga puta Salaj bio u ofsajdu. 

8. MINUT - Salaj je probao glavom, opasna je to šansa bila za Mađare, a Vanja Milinković Savić se istakao odbranom. Sjajna parada! A na kraju se ispostavilo da je Salaj bio u ofsajdu.

6. MINUT - Može se primetiti na početku utakmice da se igra prilično oštro, ne štede se ni jedni ni drugi iako je u pitanju samo kontrolni meč. Podsećanja radi, Srbija je poslednji poraz doživela upravo od Mađarske koja će imati korner.

3. MINUT - Za sada se igra na sredini terena, bez većih šansi. Orlovi imaju više loptu u nogama i pokušaće da gradi igru kroz dodavanja.

1. MINUT - Počeo je duel u Budimpešti. Videćemo kako će se snaći naš mešoviti sastav na ovom susretu. Prvi napad imaju Orlovi.

UTAKMICA JE POČELA!

- Minut ćutanja pred početak meča u čast preminulog Radu Jozefa.

- Tribine su polovično ispunjene, a sada je vreme za intoniranje himni.

- Puškaš Arena biće poprište duela, a može se reći da će srpski fudbaleri uživati na ovom lepom fudbalskom zdanju.

- Kada je sastav Srbije u pitanju, najveće je iznenađenje Vanja Milinković Savić koji će dobiti šansu među stativama. Pored njega, šansu da se iskaže dobio je i Andrija Živković.

SASTAV MAĐARSKE: Gulaši, Botka, Lang, Flola - Nego, A. Nađi, Šafer, Nađi - Slaj, Soboslaj - Ad. Salaj

Klupa Mađarske: Dibuš, Šapans, Keckeš, Barat, Varga, Bola, Spandler, Gazdag, Stajls, Adam, Šon, Vecei

SASTAV SRBIJE: Vanja Milinković Savić – Veljković, Nastasić, Pavlović – Gudelj, Lukić - Živković,  Kostić,Tadić, S. Milinković-Savić – A. Mitrović.

Klupa Srbije: Dmitrović, Mladenović, Milenković, Radonjić, Jović, S. Mitrović, Grujić, Ristić, Račić, Terzić

- Glavni sudija na utakmici biće Filip Glova iz Slovačke.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike