Prosinečki predstavljen u Olimpiji, ali se prisetio svoje Zvezde! Najveći klub u bivšoj Jugi, mašinerija... Bio sam u nezgodnom položaju!

23.03.2022

17:05

0

Autor: 24sedam

Klub iz Ljubljane je na trećem mestu na tabeli

Prosinečki predstavljen u Olimpiji, ali se prisetio svoje Zvezde! Najveći klub u bivšoj Jugi, mašinerija... Bio sam u nezgodnom položaju!
20120827mmProsin29 - Copyright MN Press

Robert Prosinečki je predstavljen kao novi šef stručnog štaba Olimpije. Nekadašnji trener Crvene zvezde i reprezentativac Hrvatske nasledio je Dina Skendera, a današnja promocija je bila zanimljiva po jednom detalju.

Posle Zvezde, ljubljanski klub je drugi u kojem je prvo igrao, a onda postao i trener.

- Bila su to druga vremena. Bio sam baš u nezgodnom položaju. To je najveći klub u bivšoj Jugoslaviji. Ima mnogo navijača i velika je mašinerija. Nije bilo lako, ali mislim da sam uživao. To je bio početak moje trenerske karijere, to je moj klub. Emocije su potpuno drugačije - uporedio je Prosinečki dva angažmana.

Zatim je "Veliki Žuti" pričao o obavezama koje ga očekuju.

- Nisam trener koji može potpuno da preokrene situaciju. Ali sigurno ima dobrih stvari koji je prethodni trener (Skender) uradio. Upoznat sam sa situacijom, pa ćemo da vidimo šta dalje. Olimpija je klub sa velikim očekivanjima i moja vizija je takva. Naravno, dobri rezultati će biti merilo. To će biti prioritet.

Već za 10. april je zakazan derbi sa vodećim timom slovenačke lige. Maribor ima 53 boda, Koper 50, a Olimpija 46.

- To su najlepše utakmice. Donose stres, ali i pozitivnu nervozu. Izazov je bilo i igrati velike derbije, a vodio sam beogradski, kada sam bio deset godina mlađi. Danas bih sve drugačije uradio. Imam malo vremena do te utakmice, ali se radujem - kazao je Prosinečki koji je vodio i Kajzeri i Denizli u Turskoj. Takođe je bio i selektor Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine.

Na klupi će debitovati već u petak, protiv Rudeša iz Hrvatske u prijateljskom meču. A kada je reč o takmičarskim utakmicama, biće to 3. aprila protiv Radomlja koji je na osmom mestu, od deset.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike