Trener Rendžersa: Zvezda nije imala sreće, ali može da bude ponosna

17.03.2022

20:48

0

Škoti će igrati u četvrtfinalu

Trener Rendžersa: Zvezda nije imala sreće, ali može da bude ponosna
IMG-42f36494b52c3001a2313269cf868de0-V - Copyright 24sedam

Fudbaleri Glazgov Rendžersa su prošli u četvrtfinale Lige Evrope. Ispostavilo se da je kapital od 3:0 iz Škotske bio dovoljan za prolaz dalje, a Crvenoj zvezdi ostaje da žali jer je večerašnja pobeda od 2:1 bila nedovoljna za nastavak evropske priče.

Pred novinare na stadionu “Rajko Mitić”, kako red nalaže, prvi je izašao menadžer “policajaca” Đovani van Bronkhorst.

- Veoma sam ponosan zbog prolaza. Bilo je teško, jer su spremali za veliki meč, a i prvi smo primili gol. U drugom poluvremenu smo bili bolji. Tražili smo šansu i uspeli da smo kontrolišemo utakmicu. Srećni smo zbog prolaska u četvrtfinale.

Za mene kao trenera je važno da smo prošli među osam najboljih. Tim se nije plasirao u ovu fazu takmičenja već 14 godina i na to smo ponosni. Možda odemo i korak dalje – kazao je Van Bronkhorst, a zatim i pričao o atmosferi na stadionu. A pohvalio je i golmana Mekgregora.

- Ima mnogo iskustva i bio je miran u ključnim trenucima. Ceo tim je bio dobar, posebno u ovakvoj atmosferi. I to je podvig. Igrali smo protiv dobrog tima, ali je ključna bila pobeda od 3:0. Uživali smo na stadionu i izborili plasman među osam najboljih. Svi su bili protiv nas, ali je ovo odlično iskustvo jer smo igrali protiv dobrog tima. Bitno je I uživati na ovakvim utakmicama.

Rendžers će igrati u nastavku sezone na tri fronta.

- Želimo da budemo akteri ovakvih utakmica. Iako smo dobro igrali, još nismo ništa osvojili. Želimo da stignemo što dalje.

Zatim je odgovorio na pitanje o igri Zvezde i odugovlačenju igrača Rendžersa.

- To je vaše mišljenje. Zvezda mora da bude ponosna na svoje izdanje, ali sreća nije bila na njihovoj strani, posebno u prvoj utakmici. Razlika između timova nije velika, ali smo dali sve da pobedimo – zaključio je Holanđanin.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike