Večiti eliminisani, ali Srbija ima dva mesta u Ligi šampiona! Srbija može da slavi, pomoć stigla od bratskog klupa Partizana!

17.03.2022

22:17

0

Već od sezone 2023/24 iz srpskog prvenstva u Evropu idu dva tima

Večiti eliminisani, ali Srbija ima dva mesta u Ligi šampiona! Srbija može da slavi, pomoć stigla od bratskog klupa Partizana!
IMG_20220227_182829 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Beogradski večiti rivali večeras su završili učešće u Evropi. I dok je Crvena zvezda stala u osmini finala Lige Evrope, Partizan je zaustravljen u istoj rundi, ali Lige konferencija.

Međutim, stiže i jedna sjajna vest. Naime, pobeda grčkog PAOK-a, i te kako je značajna za ligaški koeficijent srpskih timova, pa će tako naše prvenstvo u 2023/24 sezoni u Evropu da pošalje dva tima! I to u Ligu šampiona.

PAOK je uspeo da upiše duplu pobedu, te su nakon Soluna, slavili i u Belgiji, sa 2:1, a na dobre vesti srpskim timovima uticalo je i ispadanje Bazela, koji je pak bio slabiji od Marseja, rezultatom 2:1.

Prema trenutnoj računici, preostali timovi iz Grčke i Češke u ovom takmičenju, sve i da osvoje titulu, ne mogu da ugroze koeficijent Srbije.

Svakako, veliku ulogu imala je i pobeda Crvene zvezde nad Rendžersom od 2:1, iako su eliminisani iz Evrope. Trijumf je doneo 2.000 bodova za klupski koeficijent, odnosno 500 za nacionalni, što je svakako bitan faktor u borbama za kontinuitet dva učesnika Lige šampiona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike