Roterdam poslednja evropska stanica Partizana! Fejenord u laganom ritmu odradio revanš

17.03.2022

21:55

1

Autor: 24sedam

Tim Aleksandra Stanojevića završio takmičenje u Ligi konferencija posle dva poraza u osmini finala

Roterdam poslednja evropska stanica Partizana! Fejenord u laganom ritmu odradio revanš
Stevanović - Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana završili su svoj evropski put u Ligi konferencija, nakon što su i u drugom susretu sa Fejenordom u Roterdamu doživeli poraz - 3:1. Golove su postigli Desers u 45, Nelson u 59 i Linsen u 90. minutu za domaće, a Rikardo u 62. za Partizan.

Nije brodolom kao beogradski, ali i 90. minuta na De Kajpu pokazali su jasnu razliku u kvalitetu između dva tima. Fejenord je u većem delu utakmice dominirao, diktirao tempo, u jednom trenutku čak si u dali pogodak, ali je sudija Entoni Tejlor iz Engleske na asistenciju svog pomoćnika odlučio da pokaže nedozvoljenu poziciju Desersa.

Što Nigerijcu nije uspelo grubim sudijskim previdom, pošlo mu je za rukom u 45. minutu posle slobodnjaka Tornstre. Odbitak od Desersa prevario je Stevanovića i završio u mreži, tako da je tu gotovo prestala svaka logika da se čvrstom defanzivom dođe do časne "nule". Otvaranje, međutim, nije donelo mnogo opasnosti pred golom protivnika, ali jeste previše prostora ispred kaznenog prostora Stevanovića.

Kada je u 59. minutu Nelson povisio na 2:0 već su svima počele da se vraćaju slike beogradske katastrofe, ali umesto totalnog kolapsa desilo se da su crno-beli odigrali svojih najboljih desetak minuta u večerašnjem meču. Prvo je Rikardo smanjio na 2:1, a onda je i Marković na asistenciju Meniga gađao malo preko gola.

Mirisalo je na izjednačenje, ali se na kraju dogodio ubedljiv poraz - 3.1. Crno-beli su pokazali da su previše naivni da bi razumeli i ispratili sve kretnje brzih napadača Fejenorda, tako da je Linsen bombom sa pet metara stavio tačku na ovosezonsko Partizanovo izdanje u Evropi.

BLOG UŽIVO:

90. minut - Linsen bombom sa pet metara postiže konačnih 3:1.

89. minut - Greška Lutovca, Stevanović brani zicer Linsena.

86. minut - Oboren je tempo, svi čekaju Tejlora da odsvira kraj.

83. minut - Ulaze Baždar i Smiljanić umesto Markovića i Jevtovića.

80. minut - Izlaze Sinistera i Aursnes, ukaze Jahanbaš i Hartjes.

78. minut - Holender umesto Rikarda, Jović umesto Meniga!

72. minut - Najavljena izmena izvršena - Terzić umesto Jojića.

70. minut - Jojić se žali na povredu! Problemi u najavi za ponedeljak i gostovanje u Surdulici Radniku. Sprema se da zaigra Nikola Terzić.

69. minut - Markoviiiić... Odlična šansa, odlično utrčavanje Partizanovog kapitena na ubacivanje Meniga, ali preko prečke. Šteta!

64. minut - Valemark je ušao u igru umesto Nelsona, Linsen je zauzeo mesto Desersa.

62. minut - Rikardo za 2:1, na isti način kao što je malopre levom nogom pokušao, sa slične pozicije, samo sada sa jačom desnom nogom u ugao, gde je nije mogao da dohvati golman Fejenorda. Sedmi gol Rikarda u Evropi.

59. minut - Fejenord  vodi 2:0, Nleson posle asistencije Desersa.

56. minut - Prva dobra akcija Partizana u kojoj je napravljeno tri preciznih dodavanja. Sve se završilo Rikardovim udarcem levom nogom, koji je zaustavio golman domaćih. Odmah u nastavku, igrači Fejenorda su gledali ka sudiji Tejloru tražeći da reaguje zbog duela Lutovca i Sinistere, ali to za Engleza nije bio faul za najstrožu kaznu.

52. minut - Fejenord vodi, ali publika je kao u pozorištu. Ponovo se jasno čuje pesma nekoliko stotine navijača Partizana.

49. minut - Crno-beli vode u kornerima 3:1, ovaj je mogao i bolje da se završi da je marković dočekao spremniji odbitak od Saničanina.

47. minut - Desers odmah u prilici da asistira, ušeprtljao se, pa je prilika propala na sreću crno-belih.

46. minut - Nastavljena utakmica!

- Desers je i u Beogradu bio koban za Partizan. Postigao je gol za 2:2, a onda je asistirao i za četvrti i peti pogodak! Ovaj put se srećno upisao u listu strelaca posle šuta Tornstre, ali je i zakinut za čist pogodak u 33. minutu kada su engleski arbitri pokazali da je bio u ofsajdu.

 

45. minut - Iz tog slobodnog udarca šutirao je Tornstra, bila je to udaljenost od preko 25 metara. Izgleda da je lopta na putu do gola zakačila i centarfora Desersa što je prevarilo golmana Stevanovića - 1:0!

43. minut - Žuti karton Jevtovića zbog prekrašaja nad Nelsonom!

42. minut - Saničanin umalo pravi drugi žuti karton. Srećom sve se završava faulom za slobodnjak iz kog Sinistera nije uradio ništa značajno.

37. minut - Senesi je ramenom oduvao Rikarda, koji je krenuo ka golu očekujući centaršut Uroševića. Tejlor je pokazao da se igra nastavi.

36. minut - Ponovljeni snimak pokazuje da Desers nije bio u ofsajdu u trenutku Tilovog šuta. 

33. minut - Englezi poništavaju gol Fejenorda. Šutirao je Til, pogođena je stativa, Desers je odbitak prosledio u mrežu, ali uzalud su se poradovali domaći navijači.

30. minut - Period mirnije igre, bez naročito osmišljenih akcija obe ekipe. Navijači Partizana se odlično čuju iako su u okruženju 50.0000 "roterdamera" koji su se ućutali.

26. minut - Žuti karton Saničaninu za rušenje Nelsona. Pre njega za dres je istog igrača vukao Urošević, ali je Tejlor sankcionisao samo poslednji faul.

25. minut - Konačno su u stručnom štabu Partizana pročitali igru koja ih je koštala ubedljivog poraza Fejenorda u Humskoj. Krilni igrači i dalje ulaze u sredinu terena, s tim da im nije omogućeno da igraju "ševu" kao na treninzima ili u Humskoj pre sedam dana. Torsntra i Sinistera nisu više tako opasni.

21. minut - Menig je dosta aktivan na početku utakmice, ali su pokušaji i dalje slabi. Sada je želeo da šutira sa oko 20-tak metara, ali je blok uradio svoje, pa je golman Fejenorda lagano pokupio ovu loptu.

19. minut - Još jedan korner za Fejenord, Stevanović je izbio loptu u aut na suprotnu stranu terena.

16. minut - Menig u novom pokušaju bega Gertraudi i opet završava neuspelim driblingom u šesnaestercu. Šteta, jer Rikardo je odličnim pasom pronašao saigrača u punom sprintu.

14. minut - Odlična prilika za domaće! Nelson je posle duplog pasa dobio priliku da sa levog krila pronađe saigrača u srcu kaznenog prostora. Učinio je to dobro, ali je Sinisterin udarac u poslednjem trenutku izblokirao Marković.

13. minut - Prvi korner izveo je Jojić posle prodora po levoj strani Meniga. Nabacivanje je bilo nisko, bez problema sa odbranu Fejenorda.

10. minut - Ponovo po desnoj strani puca odbrana crno-belih. Til je pronašao Desersa ali ovaj nije dobro šutirao.

8. minut - Još jedna situacija koja je obećavala više za Fejenord, na kraju je intervenisao Miletić, pa Zdjelar, koji je izbacio looptu iz svog kaznenog prostora ka usamljenom Rikardu.

6. minut - Prva prilika za Fejenord, zakasnio je Lutovac da zatvori svoju stranu, odakle je centrirao Sinistera, ali srećom, niko je nije zakačio.

5. minut - Crno-beli zasad uspevaju da zadrže protivnika na njegovoj polovini. Igraju mnogo bliže domaćima, ne ostavljaju im prostor kao u Beogradu.

1. minut - Počelo je!

 

Trener Partizana Aleksandar Stanojević nije mogao previše da kombinuje sa sastavom u situaciji kada mu za revanš u Roterdamu večeras (21.00, Arena Sport Premium 1) sigurno nedostaju zbog povrede Bibars Natho, zbog koronavirusa mladi Marko Milovanović i žutih kartona Igor Vujačić.

Strateg crno-belih je odlučio da zbog bolje forme šansu ukaže golmanu Nemanji Stevanoviću, dok će zbog odsustva Natha, Miloš Jojić biti pomeren bliže proitvničkom golu, a tandem će sa Sašom Zdjelarom činiti Marko Jevtović. Iz istog razloga kao i mladi golman Popović na klupi je ostao Marko Živković, a na desnom beku će zaigrati Aleksandar Lutovac.

Kod domaćih se u tim vratio odlični Til, dok je umesto levog beka Malacije priliku dobio Hendriks. Holanđani na klupi neće imati trenera Arnea Slota koji je kao i Milovanović na drugoj strani, bio pozitivan na koronavirus.

Fejenord - Partizan 21.00

Sudija: Entoni Tejlor (Engleska)

Fejenord: Marsijano - Gertrauda, Senesi, Hendriks - Tornstra, Aursnes, Kokču, Sinistera - Nelson, Til - Desers.

Partizan: Stevanović - Lutovac, Miletić, Saničanin,  Urošević - Zdjelar, Jevtović - Menig, Jojić, Marković - Rikardo.

 

 

- Navijači Partizana prošetali su ulicama Roterdama u korteu na čijem je čelu bio veliki srpski barjak.

 

 

-  Ovakvu atmosferu prave navijači Fejenorda ispred stadiona:

 

- Tačno na pola sata pre početka utakmice fudbaleri Partizana istrčali su na De Kajp da osete teren i atmosferu oko njega:

 

- Na jednoj Instagram stranici holandskih navijača objavljena vest da su pristalice fejenorda vatrometom napali "grobare". Još se ne može pronaći potvrda toga na društvenim mrežama.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike