Čelsi traži izlaz iz agonije: Upućen zahtev Vladi

15.03.2022

06:45

0

Sankcije Abramoviču i dalje utiču na klub

Čelsi traži izlaz iz agonije: Upućen zahtev Vladi
AP22062427965973 - Copyright AP photo

Nakon sankcija koje su u Velikoj Britaniji uvedene ruskom oligarhu, Romanu Abramoviču, klub koji je u njegovom vlasništvu, Čelsi, snosi posledice.

S obzirom da je Abramoviču zamrznuta imovina, zabranjena je i prodaja ulaznica za mečeve Čelsija, a Plavci su pozvali vladu Velike Britanije da dozvoli prodaju karata.

- Tražimo od vlade da omogući našim navijačima da mogu da kupe ulaznice - navodi se na početku saopštenja klupa, te se dodaje:

- Svakodnevno se održavaju sastanci kako bi se pronašlo rešenje. Osim toga, Premijer liga i FA (Engleska fudbalska federacija) takođe razgovaraju sa vladom o pitanju sportskog integriteta ukoliko se ne dozvoljava navijačima da prisustvuju utakmicama.

U sklopu sakncija koje su obuhvatile klub, navodi se da Čelsi ne može da prodaje karte svojim navijačima, protivničkim navijačima koji dolaze na Stamford Bridž, ali ni navijačima kluba koji žele da gledaju Čelsi na gostovanjima.

Nakon zabrana, ubrzo je doneta i određena licenca od strane Vlade. Licenca je stavljena kako bi se sprečilo da klub, odnosno Abramovič, ne bi mogli da ostvare nove prihode.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike