Mbape je heroj Pariza! Francuz šokirao Real u nadoknadi, surovi Siti već overio četvrtfinale Lige šampiona! (VIDEO)

15.02.2022

21:53

0

Autor: 24sedam

Veoma zanimljivo prvo veče elitnog takmičenja u 2022. godini

Mbape je heroj Pariza! Francuz šokirao Real u nadoknadi, surovi Siti već overio četvrtfinale Lige šampiona! (VIDEO)
Kilijan Mbape - Copyright AP Photo/Thibault Camus

Veliki je as Kilijan Mbape. U to posle večerašnjeg, prvog meča, derbija osmine finala Lige šampiona između PSŽ i madridskog Reala više niko neće sumnjati. I oni malobrojni lakoverni, imali su priliku da se na "Parku prinčeva" uvere u šampionski gen francuskog reprezentativca koji je, iako već viđen u dresu "kraljevskog kluba" od naredne sezone, golom u četvrtom minutu nadoknade vremena doneo "svecima" veliki trijumf - 1:0.

Spektakularna atmosfera na "Parku prinčeva" nekako je najavila i spektakularan prvi meč osmine finala Lige šampiona, ali PSŽ i Real Madrid su u prvom delu na različite načine ušli u derbi, pa je pravi spektakl izostao. Pari sen Žermen je presingom, posedom lopte i pletući mrežu pokušavao da matira Kurtou, dok se Real odlučio da italijanskim "katenačom" odbrani i u tome je uspeo.

Meč je bio intenzivan od starta, PSŽ je očekivano imao veći posed lopte i prvu priliku u petom minutu. Odličan prodor i povratnu loptu Kilijana Mbapea, Anhel Di Marija je sa sedam metara poslao preko prečke. Velike problema imao je Karhvahal sa Kilijanom Mbapeom na startu meča, prolazio je Francuz kao brzi voz pored beka Madriđana, ali je nedostajao u dva navrata bolji završni pas jer su defanzivci Reala dobro zatvarali prostor ispred Kurtoe. 

Belgijski golman bio je apsolutni heroj Madriđana večeras. U dva navrata je doveo do ludila Mbapea, pre nego što je u 62. minutu nagovestio da bi Real iz Pariza mogao da se vrati ne poražen, pošto je odbranio penal Leu Mesiju.

Poslao je Poketino na teren i Nejmara u poslednjih 18 minuta, PSŽ je pojačao pritisak ali ni Mesi, ni Mbape nisu uspeli da pogode mrežu iz izglednih pozicija. Real se povijao pod naletima domaćima, ali sa fenomenalnim Kurtoom na golu i požrtvovanim defanzivcima uspevao je sačuva mrežu.

Imao je Nejmar priliku u 87. minutu, međutim Brazilac nije uspeo da asistira iako je bio iskosa na pet metara od gola, baš kao i Mbape tri minuta kasnije. Na kraju je Nejmar petom proigrao Mbapea, a ovaj maestralno prošao i doneo erupciju oduševljenja u gradu svetlosti.

Mančester siti je sa obe noge u četvrtfinalu Lige šampiona, pošto je u Lisabonu preslišao Sporting (5:0). Surovi "građani" nisu imali milosti prema potugalskom velikanu, koji je brodolom doživeo još pre odlaska na veliki odmor.

Posle nešto više od pola sata igre na semaforu je već stajalo 0:3. Marez je 8. minutu doveo u vođstvo razigrane goste, kojima je prednost duplirao Bernardo Silva u 17. minutu. Kada je Foden u 32. minutu povisio vođstvo gostiju na 3:0 bilo je izvesno da će se Gvardiolin tim kući vratiti sa velikom pobedom, koju su overili Bernardo (44') i Sterling (59').

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike