Partizan sutra igra istorijsku utakmicu: Stanojević ponosan na tim, Saničanin poziva navijače

09.03.2022

11:03

0

Duel u Humskoj je na programu u četvrtak, od 18.45, dok je revanš zakazan sedam dana kasnije

Partizan sutra igra istorijsku utakmicu: Stanojević ponosan na tim, Saničanin poziva navijače
kzs partizan 0903 - Copyright 24sedam

Na stadionu fudbalskog kluba Partizan održava se konferencija za medije pred prvu utakmicu osmine finala Lige Konferencija u okviru kog crno-beli dočekuju holandski Fejenord.

Duel u Humskoj je na programu u četvrtak, od 18.45, dok je revanš zakazan sedam dana kasnije.

Izuzetno smo ponosni na naš klub što možemo da prisustvujemo jednom spektaklu. Želim da sutra svi uživamo i da igramo sa ponosom. Da sebe pokažemo u najboljem svetlu, da napravimo još jedan korak napred u istoriju - istakao je Stanojević, a Saničanin se nadovezao:

- Želimo da uživamo pred navijačima, ovom prilikom ih i pozivam. Analizirali smo Fejenord i spremni.

Da li je poznat sastav za Fejenord?

- Posle utakmice u Subotici, odmah je sve definisano, znam sastav koji će izaći, osim ako nešto ne bude nepredviđeno - odgovorio je trener, pa se nadovezao na pitanje da li će Milovanović biti zamena za Rikarda:

-Imamo opcija za napad, ali verujem u našu mladost tako da se zna ko će biti u špicu, znam sastav, nemam nikakvuh dilema.
 
Da li ste zadovoljni formom?
 
- Prezadovoljan, osim derbija smo odigrali na visokom nivou. Svaka utakmica nosi nešto novo, nešto posebno. Ne očekujem defanzivu rivala, oni imaji oko 20 šuteva na gol po meču, izuzetno su opasni po bokovima, po centrali, tako da očekujem njihov napadački fudbal - kazao je Stanojević, pa dodao:
 
- Više bolite kada igrate protiv timova koji ne igrakju napadački, koji se pojavljujusa mnogo igrača u završnici. To što Til ne igra, pa dobro...Ne igra ni nama Rikardo. Sigurno će biti lakše, budući da igra u životnoj formi.
 
Navijače je zabrinula povreda Lazara Markovića u Subotici, ali Stanojević je naveo da je kapiten spreman.
 

Da li možemo očekivati Fejsu u sastavu?

-On je nažalost daleko od tima. Imao je jednu povredu na pripremama u Turskoj, što je prilično frustrirajuće, s obzirom da smo imali problema i na njegovoj poziciji. Njegov povratak se ne očekuje uskoro.

- Lazar je dobio udarac u koleno, oporavio se i spreman je za utakmicu, kao i ostali koji su osećali probleme. Marković bi trebalo da počne, ne znam za Jeftovića, on se oporavio, ali odlučićemo pred sam početak utakmice.
 
Upitan je trener Stanojević i da prokomentariše istorijsku utakmicu crno-belih, kada je igrao i Milko Đurovski.
 
- Milkov gol, kada je bocnuo loptu sa felšom, niko ne zaboravlja, ne znam šta može da se desi sutra, ali... Nama je titula prioritet iako sutra igramo istorijsku utakmicu. Ne izlazimo da kalkulišemo, da recimo, odmorimo pet ili šest igrača... Imamo obavezu prema tradiciji, klupskoj istoriji, navijačima, igraćemo bez kalkulacija, a posle utakmica razmišljaćemo da li možemo da igramo na visokom nivou svaka tri dana.
 
Kako motivisati igrače pred ovaj susret?
 
- Ja ne treba ništa da kažem mojim igračima. Motivacija se ne dovodi u pitanje, najbolje da nije tako, istorijska utakmica, protiv ekipe kao što je Fejenord, pred našim punim stadionom.
 
Nameću se dileme u sastavu, ali Stanojević navodi da zna sa kim počinje utakmicu.
 
- Popović ili Stevanović? To mogu odmah da kažem i da ponovim, braniće Popović, jer se opredeljujem da se u situaciji sa dva igrača sličnog kvaliteta, opredeljujem za mlađeg. Već sam nekoliko puta rekao da sam ponosan kako Neca brani, ali Popović je naš prvi izbor.
 
Na kraju, Stanojević je prokomentarisao i nadimke koji kruže društvenim mrežama
 
- Nisam ja rijaliti trener i neozbiljno je da pričam o tome. To je stvarno smešno. Ne pratim to, nisam rijaliti trener da ja pričam o tome. Ozbiljno se bavim poslom, imam iza sebe Lige šampiona i trofeje, a neozbiljno je da se ja bavim nadimcima. Smešno mi je to da komentarišem i neozbiljno. Vrlo ozbiljno radim ovaj posao. Pravio sam i istorijske rezultate da bih na taj način pričao ili komentarisao. Je l' znate šta smo mi uradili do sada, je l' poštujete to? Nemojte tako... Da ne pričamo o nekim glupostima. Te rijaliti priče možete da pričate negde u restoranu ili gde se priča, na konferenciji pričamo ozbiljne stvari. Ne pridajem tome pažnju -  zaključio je trener crno-belih, Aleksandar Stanojević.
 
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike