Već im je dao gol! Partizanov Holanđanin baš dobro poznaje Fejenord

08.03.2022

09:58

0

Autor: 24sedam

Crno-beli oslabljeni neigranjem Rikarda

Već im je dao gol! Partizanov Holanđanin baš dobro poznaje Fejenord
20220224mmMenig03 - Copyright MN Press

Posle eliminacije Sparte, fudbalere Partizana očekuje novi dvomeč u Ligi konferencija. Ovog puta, protivnik ekipe Aleksandra Stanojevića biće Fejenord, a ko bolje poznaje ekipu iz Holandije, nego čovek iz te zemlje.

Kvinsi Menig je već igrao protiv Fejenorda, ali i dao gol, pre pet godina.

- Sećam se tog gola protiv Fejenorda, veoma važnog za Cvole. Moj tadašnji klub borio se za opstanak i nismo baš bili u dobroj formi, a oni su bili prvi i postali su šampioni te godine. Cela Holandija je gledala tu utakmicu, na početku sam iskoristio brzinu, pobegao čuvarima, prešao golmana i pogodio mrežu - kazao je Menig koji je zatim igrao za Tvente.

- Tada, prošle sezone, dok sam igrao za Tvente, dva puta smo remizirali sa Fejenordom. Trebalo je bar jednom da pobedimo, ali nismo uspeli da postignemo gol. Kad smo izvukli Fejenord, zvalo me je mnogo ljudi iz Holandije i svi su mi poželeli sreću. Utakmicu će uživo prenositi i holandska televizija, gledaće i navijači Ajaksa i navijati za mene.

U prethodnom periodu su pobeđivali kod kuće i imali više problema na gostovanjima, ali sad su promenili trenera baš je dobar! Sada igraju dobro i kod kuće i na strani. Smatram da je za nas dobro što ćemo prvu utakmicu da igramo kod kuće, da u Beogradu napravimo dobar rezultat i idemo s njim u Roterdam.

Otkrio je zatim i pokoji detalj o navijačima.

- Prave neku vrstu lude atmosfere, slično kao i na srpskom derbiju. Za mene je to najbolja atmosfera u Holandiji.

MN Press
 

Hendikep za crno-bele biće i neigranje Rikarda Gomeša.

- Rikardo će, na žalost, propustiti utakmicu u Beogradu, ali tu je Mare Milovanović, veliki talenat. Već je pokazao da je dobar igrač, ako bude igrao biće to dobro - zaključio je Menig koji još nije siguran da li će imati podršku najbližih.

- Prijatelji i porodica će pokušati da dođu u Beograd, a sigurno će biti na revanšu u Roterdamu.

Utakmica je na programu u četvrtak i počeće u 18.45.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike