Partizan putuje u Suboticu, a gleda ka Fejenordu: Fejsa konačno na treningu! (VIDEO)

05.03.2022

13:19

0

Trener crno-belih istakao i koliko ekipi znači Miloš Jojić

Partizan putuje u Suboticu, a gleda ka Fejenordu: Fejsa konačno na treningu! (VIDEO)
0MMM2915 - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana u nedelju, u okviru 26. kola Superlige, gostuju Spartaku, u Subotici, koji od nedavno ima novog trenera.

Gostovanje na sevetru zemlje je uvek bilo neugodno, a trener Partizana, Aleksandar Stanojević je na današnjoj konfreneciji za medije, upravo podsetio na  prošlosezonsko gostovanje u Subotici, kada je golman Stevanović u poslednjim trenucima spasavao pobedu crno-belima.

- Idemo na teško gostovanje, neugodno za nas. Sećamo se prethodne utakmice kako je završena, kada smo u poslednjem minutu izborili pobedu. Idemo tamo motivisani da prebrodimo tako teško gostovanje, Spartak je podigao svoju formu, što je pokazao u poslednje dve utakmice. Igraju u formaciji 4-3-3 sa novim trenerom. Opasni su, brzi po bokovima, promenili su način igre - rekao je Stanojević na početku obraćanja, pa nastavio:

- Ne znamo da li se Nikolić oporavio, izuzetno je opasan, imaju i dobre mlade igrače, malo su se pojačali u odbrani, imaju snagu u sredini. Respektujemo svakog, ali mislimo da smo mi sposobni da pobedimo.

Novinare je zanimalo šta se desilo u finišu meča u četvrtak, kada je u Humskoj gostovala ekipa Mladosti, a crno-beli su umalo prokockali tri boda.

- Desilo se, primite gol, pa dođe do straha od neuspeha koji je normalan. Mi imamo odgovorne momke koji uvek žele maksimum, ali desilo se, dešava se svima. Sve su to normalne stvari, imali smo sreću da ne prokockamo pobedu, ali mislim da smo je zaslužili. Publika je bila uz nas, sve se dobro završilo.

Vruća je lopta, možete da vidite i naše konkurente kako ponekad igraju pred kraj utakmice. Kad ste u situaciji da jedan gol može da vam čitavu godinu promeni, onda nije lako. Posledica je i derbija sa Zvezdom, ali imali smo još utakmica kad je bilo teško. Kad pobeđuješ u seriji, znači da si karakteran. Naravno da te poraz u derbiju prodrma, pričao sam sa njima, važno je da ne razmišljaju šta je bilo pre, šta će biti posle. To je suština koncentracije.

Mi smo dosta puta pokazali da se sa time borimo, imamo dva boda više od Zvezde, znači da smo stabilni, ali naravno da ponekad nije lako. Nemamo problem sa tim, taj trenutak smo prevazišli i to je to. Ja hoću da igramo iz poslednje linije, ali ne bih tome davao veliki značaj. Ovo je specifična utakmica posle derbija, koliko smo odigrali utakmica, pa niste videli nešto slično. Veliko je breme - pojasnio je Stanojević.

Strateg crno-belih je potom pohvalio svoje igrače, pre svih kapitena Lazara Markovića.

- Odigrao je kapitenski, sa karakterom, kada nismo stvarali šanse, on je povukao ekipu. Izašao je iz povrede, doveo nas je do pobede uz fenomenalnog Rikarda. Igrači su izneli ovu utakmicu, muški, srećan sam zbog toga - kazao je Stanojević, pa se okrenuo analizi ostalih, najpre Nathu:

- On je kapiten izraelske reprezentacije, on je pobednik. U nekom trenutku vama karakteri pobeđuju utakmice, ne čak ni kvalitet.

Na kraju, trener Partizana je konačno saopštio i lepu vest za crno-bele, tim je i definitivno jači za Ljubomira Fejsu.

- Fejsa počinje od ponedeljka sa ekipom da radi, imao je poslednja snimanja. Ne znamo za Jevtovića, imao je temperaturu, videćemo danas - dodao je Stanojević i pohvalio i Jojića koji put u Suboticu preskače zbog kartona:

- Jojić nam mnogo znači, mislim da igra u fantastičnoj formi, pojavljuje se, direktan je, konkretan, ali treba da odmori, on je uvek u prva tri kada je u pitanju trčanje. Možda ga je ovo i sačuvalo za neke naredne izazove - zaključio je Aleksandar Stanojević.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike