Stanojević hvalio Spartak i Partizan: Karakterom do pobede!

06.03.2022

15:18

0

Autor: 24sedam

Strateg crno-belih zadovoljan sa tri osvojena boda

Stanojević hvalio Spartak i Partizan: Karakterom do pobede!
partizanradnkg98 - Copyright MN Press

Partizan je nastavio trijumfalni pohod u Superligi Srbije. Posle poraza u 166. večitom derbiju, crno-beli su ostvarili dve izuzetno važne, ali i teško izvojevane pobede.

Lučanska Mladost pala je u Humskoj prošlog četvrtka, dok je u nedelju u Subotici, golom Natha iz penala u samoj završnici meča, koji je dosuđen posle intervencije iz VAR sobe, savladan Spartak.

- Bila je teška, zahtevna utakmica. Spartak je izuzetna ekipa, podigli su nivo forme, mnogo bolje igraju. Teren je bio težak, tvrd, neravan, bilo je teško uspostaviti igru, ali mislim da smo karakterom pobedili utakmicu – rekao je za TV „Arena sport“ odmah posle meča Aleksandar Stanojević.

Strateg „valjka“ pohvalio je Subotičane.

- Spartak ima izuzetne igrače, dobrog trenera koji ih je namestio dobro. Igraju dobro u poslednje vreme, teško je bilo pobediti – kazao je strateg crno-belih, istakavši da su svi njegovi igrači pokazali karakter.

Trener domaćih Nebojša Vučković nije delovao preterano razočarano.

- Kao što smo rekli, bili smo spremni za jedan praznik fudbala, kako za ljude u Subotici, tako i za celu Srbiju. Mi smo svoje obećanje održali, igrali smo na gol više, borili se… Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi i sa moje strane im se izvinjavam za moju reakciju kod postignutog gola. Želim mu svu sreću u daljem nastavku šampionata.

Trener Spartaka posebno je pohvalio defanzivu crno-belih.

- O Partizanu ne treba da se troše reči. To je ekipa koja igra pravi fudbal. Mi smo danas dali svoj maksimum, kako ofanzivno tako i defanzivno. Neke izlete prema golu Partizana koje smo imali, spetljali smo se u poslednjem momentu. Oni su superorganizovana ekipa, koja je i te naše pokušaje u završnoj fazi neutralisala. Teško da smo mi mogli nešto više, ali to je kvalitet Partizana koji su pokazali u nekim situacijama gde su fantastično defanzivno zatvarali prostore u nekim našim polukontrama i nije slučajno što se nalaze tu gde jesu – istakao je Vučković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike