FIFA legalizovala čerupanje ruskih i ukrajinskih klubova! Produžen prelazni rok, svi stranci slobodni!

07.03.2022

21:30

0

Autor: 24sedam

Videćemo ko će najviše da profitira iz ove nesrećne situacije

FIFA legalizovala čerupanje ruskih i ukrajinskih klubova! Produžen prelazni rok, svi stranci slobodni!
Đani Infantino - Copyright Profimedia

FIFA je u ponedeljak „legalizovala čerupanje“ ruskih i ukrajinskih ekipa. Usled nesrećnih dešavanja između dve zemlje, ogromnu štetu pretrpeo je, pre svega, ruski sport, ali mnogo bolje nisu prošli ni Ukrajinci.

A, po onoj narodnoj da dok dvoje ratuju treći koristi, najveći „profiteri“ mogli bi da budu najbogatiji evropski klubovi, koji su dobili neočekivanu mogućnost da se dodatno pojačaju u najvažnijem delu sezone.

Odluka Svetske kuće fudbala je jasna – svi inostrani fudbaleri koji igraju u Rusiji i Ukrajini su slobodni i mogu da potpišu za bilo koji klub do 7. aprila tekuće godine.

Ukoliko se do 10. marta ne dogovore sa svojim poslodavcima o načinu dalje saradnje – svim strancima je omogućeno da jednostrano suspenduju svoje ugovore, što u praksi znači da će ih FIFA smatrati slobodnim igračima do završetka sezone u Rusiji i Ukrajini.

Prema specijalnom aneksu Svetske fudbalske federacije, o dovođenju/registrovanju fudbalera iz ratnog područja, jedan klub će moći da angažuje najviše dva fudbalera iz Rusije ili Ukrajine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike