Bivši golman Zvezde ima novi klub! Opet je u crveno-belom i ponovo želi trofeje

05.03.2022

10:02

0

Autor: 24sedam

Već je branio u ovoj bivšoj sovjetskoj republici

Bivši golman Zvezde ima novi klub! Opet je u crveno-belom i ponovo želi trofeje
20100324npStamen4 - Copyright MN Press

Saša Stamenković je postao novi član Aktobea iz Kazahstana i tako nastavio tradiciju da brani u zemljama bivšeg SSSR-a.

Podsetimo, karijeru je počeo u Dubočici iz Leskovca, a kasnije bio član kragujevačkog Radničkog i kruševačkog Napretka. Onda je stigao u Crvenu zvezdu u kojoj je bio od 2008. do 2011. godine.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Zatim je otišao u Nefči iz Bakua, samo na kratko bio član Kerkire, a onda branio u Kazahstanu za Ožetpes, pa i azebrejdžanski Sabah. Usledio je povratak u Srbiju, u kojoj je kako je svojevremeno rekao za 24sedam imao neke ponude. Ipak, na kraju je izabrao Kazahstan.

- Drago mi je što sam u crveno-beloj porodici. Spreman sam odmah da pomognem. Neće mi biti potrebno vreme da se priviknem - rekao je Stamenković, a zatim objasnio razloge dolaska.

- Zašto sam došao? Prvi razlog je najbolji trener (Vladimir Muhanov prim. aut) sa kojima sam radio. Drugi razlog je i što je Aktobe jedini klub koji ispunjava neke moje uslove. Ima navijače, a ja sam uvek voleo da igram u dobroj atmosferi. To me motiviše i daje mi energiju. Klub vredi onoliko, koliko su mu vredni navijači.

Mislim da sam u svakom klubu bio uspešan i ne vidim razlog da i sada ne bude tako. Cilj je da se borimo za visok plasman, a moj lični da vratimo trofeje Aktobe, kao i da punimo stadion - zaključio je Stamenković.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Aktobe je titulu osvajao pet puta, a poslednji put pre devet godina. Kada je reč o nacionalnom kupu, to je urađeno samo jednom, 2008. godine.

Nova sezona startuje ovog vikenda, a Aktobe će gostovati Kairatu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike