Abramovič posredovao u pregovorima Rusije i Ukrajine u Gomelju

28.02.2022

14:48

0

Autor: 24sedam

Vlasnik Čelsija zamoljen od Ukrajinaca da pomogne u mirovnim pregovorima koji su se vodili u Belorusiji

Abramovič posredovao u pregovorima Rusije i Ukrajine u Gomelju
profimedia-0350209626 - Copyright Profimedia

Na zahtev ukrajinske strane, vlasnik Čelsija Roman Abramovič pokušava da pomogne u pregovorima Ukrajine i Rusije, potvrdio je jedan od njegovih portparola.

Izraelski dnevnik "Jerusalem Post" javlja da se on nalazi u Gomelju, u Belorusiji, kako bi učestvovao u razgovorima o prekidu vatre.

Aleksandar Rodnjanski, filmski producent blizak ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom, objasnio je za izraelski list da je na zahtev zvaničnika svoje zemlje poslao zahtev Romanu Abramoviču da učestvuje u pregovorima:

- Vlada je želela da pronađe Rusa koji bi mogao da pomogne miru. Roman je blagonaklono odgovorio na ovaj poziv.

Roman Abramovič, po majčinoj liniji iz Kijeva, nije komentarisao rat u Ukrajini, ali su dve činjenice vredne pažnje: jedna od njegovih ćerki, Sofija, oglasila se na Instagramu protiv Vladimira Putina i rata i savremeni muzej "Garaža", koji poseduje u Moskvi sa bivšom suprugom Dašom Žukovom, objavio je svoje zatvaranje "dok ne prestane ljudska i politička tragedija koja se odvija u Ukrajini“.

Abramovič je prošle nedelje saopštio da svoja prava na upravljanje Čelsijem preneo na dobrotvornu fondaciju kluba, budući da su mu britanske vlasti zabranile ulazak u zemlju kao čoveku bliskom predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike