Svaka koreografija "delija" je priča za sebe! Prozivke, podrška, poneka uvreda... Podsećamo vas na neke od najboljih! (FOTO)

28.02.2022

09:45

0

Autor: 24sedam

Navijači crveno-belih uvek imaju zanimljive ideje

Svaka koreografija "delija" je priča za sebe! Prozivke, podrška, poneka uvreda... Podsećamo vas na neke od najboljih! (FOTO)
IMG_20220227_175618 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Koreografija navijača Crvene zvezde na poslednjoj utakmici sa Partizanom izazvala je veliku pažnju, a inspiraciju su našli u kultnom filmu "Maratonci trče počasni krug".

U narednim redovima, odnosno fotografijama, podsetićemo vas na neke od najupečatljiviih. Naravno, teško je pobrojati sve, ali smo mi izabrali neke od njih.

Nedavno je protiv Čukaričkog napravljena koreografija, kako se iz "minus" pet prelazi u "plus" pet. To se odnosilo na tadašnji zaostatak u odnosu na Partizan u Superligi.

MN Press
 
MN Press
 

Onda, protiv Kluža u kvalifikacijama za Ligu Evrope, poruka je bila "Zajedno delimo sve". Ideja je bila da su tu i u porazima i u pobedama.

MN Press
 
MN Press
 

Zanimljiva je bila i koreografija protiv Šerifa u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Kako šerif dobija po glavi. Nažalost, crveno-beli su u dvomeču bili neuspešni, pa su takmičenje nastavili u Ligi Evrope.

MN Press
 

Utakmica sa Milanom iz februara prošle godine odigrana je bez publike, ali su"delije" ostavile transparente na severnoj tribini.

- Nečasne radnje i magla pre toga, treća sreća s verom u Boga - pisalo je na severu.

Bila je to aluzija na ispadanje iz elitnog evropskog takmičenja 1988. godine, posle ponovljene utakmice zbog magle. Skoro dve decenije kasnije (2006), italijanski velikan je zbog nameštanja trebalo da bude izbačen iz Serije A.

MN Press
 

Pamti se i "prozivka" Pari Sen Žermena uoči utakmice Lige šampiona. Na severu je bio šeik sa kamilom (aluzija na bogate vlasnike) uz veliko 1991, kao podsetnik na godinu Zvezdine evropske i svetske titule, uz transparent "Tražite nešto?".

"Sveci", uprkos velikim ulaganjima, još nisu postali kontinentalni šampioni.

MN Press
 

U istoj sezoni, protiv Liverpula bila je poruka "Neka bude borba neprestana", odnosno citat iz "Gorskog vijenca" Petra Petrovića Njegoša.

Podsetimo, tada je Milan Pavkov dao dva gola slavnom protivniku, a rezultat je bio 2:0.

MN Press
 

Protiv Arsenala u meču Lige Evrope, "zapušen" je bio top, koji je simbol slavnog londonskog kluba.

MN Press
 

Kada je u Beogradu gostovao Keln, u Ligi Evrope, poruka je bila "Mamicu ti jareću". To je bila svojevrsna kombinacija legendarne replike iz filma "Žikina dinastija" i činjenice da je maskota nemačkog kluba jarac.

MN Press
 

Prebacićemo se malo i na košarkaške utakmice. Tako je Zvezda 2015. godine igrala sa Realom u Beogradu. Na tribini u begradskoj Areni "kralj je dobio šamar".

MN Press
 

A evo i za kraj, u galeriji, sve slike na jednom mestu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike