Dan derbija! Odavno jedan meč Zvezde i Partizana nije imao ovaj značaj, obračuni navijača na Novom Beogradu

27.02.2022

14:33

0

Bukvalno sve što vas zanima pred početak najveće utakmice srpskog fudbala

Dan derbija! Odavno jedan meč Zvezde i Partizana nije imao ovaj značaj, obračuni navijača na Novom Beogradu
1 - Copy - Copyright MN Press

Odavno neki večiti derbi nije imao ovakvu težinu. Crvena zvezda bi pobedom potpuno "otvorila" trku u Superligi, dok bi trijumf Partizanu doneo kod nas praktično nedostižnih osam bodova prednosti.

Remi više odgovara Partizanu, ali je trener Aleksandar Stanojević rekao da je svejedno da li je razlika dva boda ili pet.

Pratite uz 24sedam sva bitna dešavanja pred početak 166. "večitog" derbija i glasajte u našoj anketi:

BLOG UŽIVO:

Bivši trener Partizana Goran Stevanović povukao je paralelu između današnjeg tima Crvene zvezde i onog kada je on vodi crno-bele. Sličnost je snaga jednog boka rivala, onda su to bili Lazetić i Ninkov po desnoj strani, a danas su Ivanić i Katai po levom krilu:

- Oni su izuzetno opasni, ali isto tako iza njihovih leđa ostaje mnogo prostora da se napadne Zvezda, jer ne stižu da se vrate. Videćemo kako je Stanojević pripremio utakmicu.

- Reporter 24sedam Dušan Nikolić pokušao je da vam dočara atmosferu ispred stadiona, na manje od sat vremena do početka. Pogledajte:

Crvena zvezda - Partizan 18.00

Crvena zvezda: Borjan - Pićini, Eraković, Dragović, Rodić - Kanga, Sanogo - Srnić, Ivanić, Katai - Ohi.

Partizan: Popović - Miletić, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić - Jović, Natho, Menig - Rikardo.

- Igraćemo kao i uvek, znamo kako se brani naša kuća Marakana. Derbi nosi svoje čari, mi smo svoje uradili i sada uz pomoć navijača, siguran sam da ćemo biti pravi - rekao je Dejan Stanković.

- Nadam se da će iskočiti u prvi plan sam tim. Želim da vodimo računa o detaljima, odnosu, ne smemo da odustanemo od svojih ideja, očekujem pravu momačku, tvrdu utakmicu i da uz naše 30-35.000 navijača dođemo do uspeha. Ne vidim zašto mi ne bismo jednom lepom pobedom vratili neizvesnost šampionatu. Sećam se izjava iz Partizana kada su oni dolazili na naših +9 i verovali su da bi sa tri boda iz derbija mogli da se vrate u trku.

- Na 75 minuta pre početka utakmice fudbaleri Partizana su izašli na teren stadiona "Rajko Mitić".

- Odbrojavaju i navijači Partizana na svoj način:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @pbg.news

 

- KK Crvena zvezda na ovaj način želi sreću fudbalerima crveno-belih:

 

 

- Mir je trenutno, sad je mir, tenzija raste pred sam početak utakmice. Srećni smo što su prodate sve karte, znači da smo uradili pravu stvar, neka bolji pobedi. Mi smo spremni za sve varijante Zvezde - izjavio je trener Partizana Aleksandar Stanojević u direktnom uključenju na Arena Sport Premium 1, neposredno po dolasku ekipe na stadion "Rajko Mitić".

- U emisiji Studio Derbi na Arena Sport Premium 1, bivši kapiten Partizana Miroslav Vulićević pričajući o ritualima njegovih saigrača pred duele sa Crvenom zvezdom rekao je da je Dušan Vlahović gledao golove Zlatana Ibrahimovića, tražeći u njima inspiraciju. I drugi fudbaleri imali su slične rituale, dok je on lično voleo da izađe na teren kako bi doneo odluku da li da uzme metalne ili plastične krampone, a onda je najviše voleo da se povuče u svlačionicu i da u njoj dočeka početak utakmice.

Slavoljub Đorđević se podsetio derbija koji je Partizanu došao posle 0:0 sa Real Madridom u Ligi šampiona.

- Na toj utamici je bilo dosta debitanata. Mislim da je i Nikola Žigić bio među njima. Na tom meču je iz nas izbio neki gnev i mi smo pobedili, preuzeli čelo tabele i kasnije bili šampioni. Taj derbi ću pamtiti dok sam živ.

- Došlo je i do sukoba.

- Parkirali automobile na ulici, njih 30-ak izašlo sa drvenim palicama i lupali po restoranu Staro ognjište. Kasnije su došle dve policijske patrole, ali već se sve bilo završilo, delikventi su pobegli do tad - napisano je na Insagram profilu Moj Beograd.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad)

- Poznate su i kvote. Tako kladionica AdmiralBet nudi 2.30 za pobedu domaćina, Crvene zvezde, 3.05 za remi, a 3.70 za "dvojku" odnosno pobedu Partizana.

- Stigla je i jedna vest koja nema veze sa samom utakmicom, a to je da je goreo restoran prekoputa stadiona.

- Takođe, navijači Zvezde, Delije su poslale apel.

FK Crvena zvezda
 

- Oko 13.30 iz Zvezde stigla je informacija da su sve ulaznice rasprodate.

Rigorozna kontrola ce biti sa prstenom oko stadiona, molimo da se ne dolazi bez karte i da svi dođu na vreme kako bi se bez većih gužvi ušlo na stadion. Isključivo ulaz na obeležene ulaze i sedenje na svojim mestima kako redarska služba ne bi bila primorana da reaguje po potrebi uz asistenciju policije.

Obaveza prilikom ulaza sačuvati svoju kartu i slediti uputsva redarske službe. Striktno je zabranjeno stajanje na stepeništima. Pristup vozilima stadionu je zabranjen - poručeno je iz Ljutice Bogdana.

- Dok čekate početak utakmice, podsetite se i izjava sa jučerašnjih konferencija. Pročitajte šta su rekli Dejan Stanković, Aleksandar Stanojević, Aleksandar Katai i Mirko Ivanić, kao i Saša Zdjelar.

Kao i šta je za naš portal rekao generalni direktor Zvezde, Zvezdan Terzić.

- Kao što je rečeno, crno-beli imaju pet bodova više, a ukoliko bi pobedili, imali bi plus od osam poena.

Samim tim, titula bi bila veoma, veoma blizu. U skladu sa tim očekivanjima, na Tviter nalogu je "osvanula" i objava.

- Direktor produkcije TV Arena sport, Voja Aranđelović ispričao nam je sve detalje prenosa utakmice. Šta se sve koristi od opreme, kako se sa čak 20 kamera prati sve pre derbija, tokom njega i posle njega. Tu je i studijski program, ekskluzivni snimci i sve što treba. Sedite kod kuće i znate sve što se dešava na derbiju.

- Stadion "Rajko Mitić" je umiven, skockan i sređen, a teren u savršenom redu. Bukvalno, samo da timovi istrče. Pogledajte u kakvom je stanju stadion pred svetkovinu srpskog fudbala.

- Dejan Stanković i kompletan prvi tim Crvene zvezde potražili su blagoslov u Kapeli Sveta Petka uoči derbija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike