Partizanu je isto da li je dva boda razlike ili pet, ali sedam ili osam je već nešto, Stanojević jedva čeka derbi

26.02.2022

12:24

0

Susret "večitih" igraće se u nedelju od 18 sati

Partizanu je isto da li je dva boda razlike ili pet, ali sedam ili osam je već nešto, Stanojević jedva čeka derbi
stanojević - Copyright FK Partizan

U nedelju od 18 sati očekuje nas 166. fudbalski večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana.

Ovaj duel igraće se na stadionu Rajko Mitić, a tim Aleksandra Stanojevića u ovaj meč ulazi sa pet poena prednosti.

Trener Partizana je na konferenciji za medije istakao da je ponosan na svoje igrače.

- Ponosan sam na svoje igrače i na klub iz razloga što pred početak sezone, niko nije mogao ni da pomisli, da ćemo pred  jedan od odlučujućih derbija biti u konkurenciji za titulu - kazao je u uvodnom obraćanju Stanojević.

Strateg crno-belih istakao je da ga raduje činjenica da će sami odlučivati o svojoj sudbini.

- Zadovoljni smo jer odlučujemo o svemu sami. Nama je pet ili dva boda isto. Nije baš isto ako se izgubi derbi, ali su okolnosti sa tom zalihom slične. Pet bodova je ništa, ali sedam ili osam je već nešto. Značiće nam da ostvarimo pobedu i dođemo korak bliže tituli. Pet bodova nam nije dovoljno i nećemo kalkulisati u tom pravcu. Susreću se dve ekipe koje igraju evropsko proleće, a i prethodni dueli su bili veoma neizvesni.

Stanojević nije otkrio u kom sastavu će Partizan izaći u 166. derbiju.

- Naravno da znamo u kom sastavu ćemo igrati, ali ne bih otkrivao.Dosta smo se potrošili protiv Sparte, ali ovo  je jedna posebna emocija i nema tog umora koji tu emociju derbija može da sruši.

On je svestan da će Zvezda krenuti od prvog minuta napadački, jer imaju minus od pet bodova.

- Očekujemo njihov juriš, biće pun stadion i lepa atmosfer, ali ni mi nećemo sedeti skrštenih ruku. Zvezda igra na različite načine, iz više sistema. Očekujemo sve i lako se prilagođavamo na njihove sisteme. Za sve smo spremni, znamo slabosti, ali i dobre stvari tog načina igranja. Moguće da će početi sa Pavkovim, možda ga Stanković sačuva za finiš.

Stanojević se osvrnuo i na dva iskusna igrača Partizana Nathu i Markoviću koji treba da budu nosioci igre u sutrašnjem derbiju.

- Sigurno da svojim kvalitetom donose prevagu, ali u rosteru imamo još igrača na koje možemo da se oslonimo. Mi smo jedan tim, svi igramo kao jedan kolektiv, a tu se uvek neko izdvoji. 

Trener Partizana izuzeteno veruje mladim igračima, a jedan od njih je i Nikola Terzić.

 - Morate dati slobodu igraču kakav je Terzić, i on to dobro zna. Nemam problem sa Terzićem i njegovim zalaganjem, zadovoljan sam kako igra - istakao je Stanojević.

Novinare je zanimao i komentar trenera Partizana o Stankovićevoj izjavi da Sparta nije bila toliko zahtevna za Partizan.

- Što se tiče Dekijeve izjave, ne bih da komentarišem, ne znam na koji način je to rekao. Mi smo svi podigli nivo u Evropi, po njemu je to lakša utakmica, onda će oni imati još lakšu jer je Sparta pobedila Rendžers. Svakako smo svi mi zajedno podigli lestvicu, trenutno smo 11. liga u Evropi i to ću uvek da potenciram - istakao je Stanojević te prokomentarisao i sudiju:

- On sudi na višem nivou nego što mi igramo, verujemo u institucije.

 

 

Aleksandar Stanojević ističe da je krajnji cilj Partizana osvajanje titule.

- Cilj mi je da dostignemo krajnji rezultat. Ne razmišljam o tome šta je bilo juče ili pre deset godina, ali me zanima šta će sutra biti. Jedina motivacija je da odemo na osam bodova i da se na taj način budemo još bliže tituli. 

On je otkrio da je sve više pobornik VAR tehnologije, napominjući da je spreman da čeka odluku sudije koliko je potrebno. 

- Spreman sam da čekam ispravnu odluku i dva dana. Važno je da niko ne bude oštećen. Činjenica je da je to ozbiljno igranje emocijama, postigneš gol, raduješ se, pa on bude poništen. Ipak, važno je da bude ispravna odluka.

Za kraj Aleksandar Stanojević ponovo je istakao da je njemu prvenstvo mnogo bitnije nego Evropa. 

- Za mene nema uspeha u Evropi koji je ispred prvenstva. Tu podižete neke standarde i morate da se adaptirate na zadatu situaciju - zaključio je Aleksandar Stanojević

 

Bonus video
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike