Partizanovci oprez kad stignu "roterdameri": Huligani Fejenorda već prete! Dolazimo da napravimo bojno polje!

25.02.2022

13:53

0

Autor: 24sedam

Huliganizam navijača Fejenorda ima višedecenijsku tradiciju

Partizanovci oprez kad stignu "roterdameri": Huligani Fejenorda već prete! Dolazimo da napravimo bojno polje!
fejenord1 - Copyright Profimedia

Dolazi Fejenord u Srbiju, dolaze s njim i nevolje za organizatora utakmice, posebno za policiju!

Beograde, nemoj se iznenditi ako ti oko 10. marta na ulice izađe par stotina do 2.000 uličnih ratnika, spremnih na najgore moguće scenarije, sa ogromnim iskustvom u stvaranju problema decenijama unazad po celoj mapi "starog kontinenta".

Profimedia
 

Još se lampe na sceni u Nionu nisu ugasile, a na Fejenordovom forumu osvanule su prve preteće poruke obe navijačke grupe:

- Nadam se da ćemo dobiti pet odsto karata, 2.500 "grobara" u kopu, jedva čekam. Pitam se koliko "roterdamera" dolazi u Beograd - pitao je jedna navijač Partizana na ovom forumu.

- Težak žreb, ali moramo ih proći. Lepo evropsko putovanje za gostujuće navijače, nadamo se da će bojno polje u Beogradu biti sa tim huliganima.

Bojno polje, huligani... Možda je sve ispisao "tastarura huligan", ali najmanje što treba je potceniti Holanđane, posebno ekipu koja već gleda aranžman za Beograd. Fejenordova armija huligana je brojna, ima dugu tradiciju i već su ih godine stalnih borbi sa pristalicama Ajaksa iskalile i očvrsle da im domaći teren odavno nije neki veliki izazov.

Pre pet dana imali su poslednji ispad kada su u Utrehtu zavodili red. Izveštaji kažu da su fudbaleri niželigaša pretrnuli od straha prilikom upada grupe iz Roterdama, koji su na njihovu adresu došli greškom misleći da su pokucali na vrata konkurentske huliganske grupe.

Takođe, u novembru je uhapšeno oko 70 huligana od strane berlinske policije, jer su noć uoči meča sa Unionom palili baklje i maltretirali mirne građane koji su prolazili pored mesta njihovog okupljanja.

Na druptvenim mrežama kruži snima njihovog prepada u Alkmaru. Lokalni navijači spremali su se za meč sa Eraklesom kada su u njihov kafić uleteli "roterdameri", njih oko 40. 

Prozori su lomljeni biciklima, a unutrašnjost lokala potpuno uništena bacanjem na ulicu. Razlog za ovaj incident još nije jasan.

Bez sumnje, na Beograd će gledati kao poseban izazov, jer ih žreb nikad nije navodio na našu stranu sveta i želeće da se i ovde dokažu, znajući za reputaciju srpskih huligana. Ostaje pitanje da li će se među njima naći i jedan od "najpoznatijih" huligana Majki Vilson, čija je dokaz o huliganstvu od malih nogu obišla svet.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike