Da li će ruski klubovi u Srbiji biti domaćini? Predsednik Vučić poručio: Ako se svi slažu, mi smo spremni, garantujemo bezbednost svima

25.02.2022

18:15

0

U jeku krize u Ukrajini, pojavila se i ova ideja

Da li će ruski klubovi u Srbiji biti domaćini? Predsednik Vučić poručio: Ako se svi slažu, mi smo spremni, garantujemo bezbednost svima
spartak-.lester - Copyright Tanjug

Ruski sport našao se na udaru, oduzeto mu je domaćinstvo finala Lige šampiona, pojedini košarkaški klubovi rešili su da ih bojkotuju, a zbog kompletne situacije, niko ne želi da igra u Rusiji, i u fudbalu i u košarci.

Zato se ranije danas pojavila vest da će ruski klubovi u Srbiji igrati kao domaćini, pre svega Spartak. To je danas prokomentarisao i predsednik Aleksandar Vučić, tokom današnjeg obraćanja javnosti o situaciji u Ukrajini.

- Neposredno pre nego što sam ušao, dobio sam informaciju da postoji interes, ne znam tačno čiji, da ruski klubovi na teritoriji Srbije igraju utakmice u kojima su domaćini. Pošto sada klubovi ne žele da igraju širom Rusije, čuo sam da je nečija inicijativa, ne znam da li UEFA, FIBA, čija da se to desi. Ako su svi saglasni sa svim tim, mi smo dobri domaćini i ako možemo da pomognemo, nemamo problem sa tim. Garantovali bismo bezbednost svima. Srbija je uvek bila dobar domaćin.

Vučić je potom dodao:

- Mi se ne mešamo u takve stvari, ne guramo se i ne tražimo organizaciju takvih velikih događaja, ali se ne mešamo, jer znamo koliko smo mali i da je to pitanje za velike sile.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike