Mitrogol o velikom uspehu: Partizanovo sam dete, dobro pamtim Del Pjerove reči... Ovde sam srećan kad vidim kuvara, portira!

24.02.2022

14:51

0

Autor: 24sedam

Srpski napadač ističe koliko je zadovoljan na Krejven Kotidžu

Mitrogol o velikom uspehu: Partizanovo sam dete, dobro pamtim Del Pjerove reči... Ovde sam srećan kad vidim kuvara, portira!
profimedia-0661665409 - Copyright Profimedia

Veliki rekord postavio je Aleksandar Mitrović sa dva gola protiv Piterboroa. 

Stigao je do kote 33 i tako postao najbolji strelac u istoriji Čempionšipa. Time je privukao veliku pažnju fudbalskih zaljubljenika širom Evrope.

Prve utiske posle rekorda izneo je za Mozzart Sport.

- Verujte mi, nisam stigao ni da proslavim. Niti sam hteo. Hvala Bogu, pljuštale su čestitke posle utakmice, malo smo se počastili sinoć, ali život teče dalje. Danas trening, sutra karantin, u subotu gostovanje Kardifu. Život me je naučio da je ovo prošlost, da se ne vredi osvratiti, iako je povod lep. Kao što ne bi imalo smisla tugovati da smo izgubuli u sredu veče. Idemo napred, ne brojimo koliko sam golova postigao, već koliko kola je ostao do plasmana u elitni rang. Znate me, valjda: rad, red, disciplina.

Dodaje napadač Fulama koliko mu je drago što je u Fulamu.

- Kao Partizanovo dete, učen sam lojalnosti. Osnovni parametar vrednosti je da ceniš predane ljude, koji daju sve od sebe da ti ugode i omoguće da uživaš. Ovde sam istinski srećan svakog dana, kad vidim kuvara, portira, radnika zaduženog da šiša travu sav se ozarim. Primećuje da su i oni zadovoljni što sam tu. Prošli smo zajedno svašta za ove četiri godine, padali i dizali se, dišemo kao jedan, a taj familijarni ambijent mi paše. Sve je spontano, prirodno, iskreno. Zato radostan dolazim na trening - ushićeno govori Mitrović

Prisetio se Mitrović i Del Pjera, Frančeska Totija...

- Baš na sličan način i ja ponekad razmišljam. U detinjstvu sam se divio Frančesku Totiju i Alesandru Del Pjeru, cenio njihovu privrženost Romi i Juventusu, dobro upamtio Del Pjerove reči po ispadanju slavnog kluba u Seriju B, kako ’pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu’. Englezi imaju izraz „Happy marriage“ (srećan brak, op, au). E, to je moja konekcija sa Fulamom. Uzajamna ljubav i poštovanje. Znaš kad ti je negde lepo... Gde da idem?.

Mnogi navijači jedva čekaju Svetsko prvenstvu kada se vidi koliko su naši fudbaleri u dobroj formi.

- Ne brinite, bićemo raspucani i na zimu - uverava Mitrogol iz Londona.

- Kod Piksija mora tako, igra je nameštena na gol više, prijaju nam okupljanja u Staroj Pazovi i bavljenje isključivo sobom. Pazite, otkako je došao sadašnji selektor, ni za jednog protivnika se nismo spremali tako što bismo gledali njegove mane ili vrline, već smo bili posvećeni isključivo našem stilu. Nebitno da li je preko puta Luksemburg ili Portugal. To je veliki napredak u odnosu na prethodni period i vidim da nam svima odgovara. Čovek nas je ubedio da mu bezuslovno verujemo. Što reče Klaudio Ranijeri prošle godine: „Najveća vrednost jednog trenera je da ubedi igrače u svoje ideje, makar te ideje bile pogrešne - rekao je Mitrović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike