Mozzartova odličja - evropsko zlato i srebro i olimpijska bronza

24.02.2022

10:13

0

Autor: 24sedam

Uz podršku ove kompanije, stigli su i sjajni rezultati odbojkašica, košarkašica, fudbalera…

Mozzartova odličja - evropsko zlato i srebro i olimpijska bronza
naslovna - Copyright Promo/Mozzart

Počelo je 2019. dogovorom sa Fudbalskim i Košarkaškim savezom Srbije, te fudbalskim klubom Crvena zvezda i košarkaškom sekcijom Partizana. U međuvremenu je podrška Mozzart kompanije stigla i do Odbojkaškog i Rukometnog saveza, fudbalskog, odbojkaškog i rukometnog kluba Vojvodina, te još tri superligaša: Spartaka iz Subotice, Napretka i kragujevačkog Radničkog.

A sa podrškom stigli su i rezultati, pa Mozzart može da se pohvali time da je za ovo kratko vreme dao svoj mali doprinos osvajanju već tri medalje sa velikih takmičenja: jedna zlatna, jedna srebrna i jedna bronzana.

Najvrednijom - zlatnom obradovale su nas košarkašice u junu 2021. godine kada su osvojile Evropsko prvenstvo u Valensiji, a za ostale dve pobrinule su se odbojkašice Srbije predvođene Tijanom Bošković i Majom Ognjenović. Izabranice sada već bivšeg selektora Zorana Terzića bile su srebrne na Evropskom prvenstvu, a bronzane na Olimpijskim igrama u Tokiju. 

Sve te medalje bi mogle da budu samo početak uspešne saradnje, jer košarkašice će ove sezone igrati na Svetskom prvenstvu u Australiji, a odbojkašice na planetarnoj smotri u Holandiji i Poljskoj. Pride, košarkaše čeka Evrobasket, dok će odbojkaši igrati na Svetskom prvenstvu u Rusiji, ako političke okolnosti to dozvole.

Pride, nisu uspesi samo medalje, mada su nas košarkaši i košarkašice i odbojkaši i odbojkašice navikli na iste. Rukometaši bi napravili veliki uspeh ako bi izborili sam plasman na Svetsko prvenstvo januara 2023, dok će rukometašice juriti plasman na šampionat Evrope.

Fudbaleri su već napravili podvig plasmanom na Mundijal u Kataru, s tim da ove godine put Svetskog prvenstva ne krećemo kao turisti, već sa istinskom i opravdanom nadom da bismo na Bliskom istoku mogli da uradimo nešto zaista veliko.

Na kraju, ne zaboravimo ni da su uz podršku kompanije Mozzart epske podvige pravili i fudbaleri Crvene zvezde, koji su 2019. igrali grupnu fazu Lige šampiona, a potom u naredne dve sezone zimovali u Ligi Evrope. U Ligi šampiona ove sezone nastupali su i odbojkaši Vojvodine.

Iz Mozzarta poručuju da su ponosni na to što su svima njima bar malo olakšali put do uspeha. Uvereni su da će svi oni u godinama pred nama nastaviti da nižu trofeje.

Mozzart će biti tu da pomogne.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike