Sad nek osvoje titulu ako ih nije sramota, trebalo je da bude 0:9! Lola Smiljanić i derbi koji se ne zaboravlja (VIDEO)

24.02.2022

09:10

0

Autor: 24sedam

Na današnji dan pre tačno 15 godina Partizan savladao Crvenu zvezdu na "Marakani" sa 4:2

Sad nek osvoje titulu ako ih nije sramota, trebalo je da bude 0:9! Lola Smiljanić i derbi koji se ne zaboravlja (VIDEO)
27174-Smilja3-003 - Copyright MN Press

Kraj februara 2007. godine bio je rezervisan za svetkovinu srpskog fudbala. Bila je subota, 24. februar, kada su na teren "Marakane" istrčali fudbaleri Crvene zvezde i Partizana.

Istrčali i odigrali derbi koji će se pamtiti. Domaći zato što su doživeli jedan od najtežih poraza na svom stadionu, a gosti zato što su posle 11 godina slavili u Ljutice Bogdana, te prekinuli post dug šest godina bez pobede u večitom derbiju, bez obzira na stadion na kom se igralo.

Pamte se golovi, pamti se rezultat, ali se najviše pamti antologijska izjava tadašnjeg i sadašnjeg fudbalera Partizana Milana Lole Smiljanića.

Vruće glave posle sjajnog izdanja i velike pobede, Lola je tada ispričao sve što mu je ležalo na srcu.

- Meni je ovo sasvim normalno, ništa novo. Ja sam mislio da ćemo ih sa 5:0 pobediti. Imali su sreće što su samo četiri gola primili. Bilo je još šansi, nismo ih iskoristili... Bez obzira na to, mislim da smo ovaj stadion i ovo sve ovde zatvorili. Pokazali smo ko smo i šta smo. Da imamo karakter, da imamo srce koje smo ostavili na terenu. Crvena zvezda sad neka osvoji titulu ako hoće. Ako je nije sramota, naravno - rekao je Smiljanić, a na pitanje zbog čega bi to crveno-bele trebalo da bude sramota, poručio je:

- Zašto treba da ih bude sramota? Zato što je danas trebalo da bude 0:9. Ali dobro... Sve ste videli, 2:4 na njihovom stadionu... Ovako poniziti Zvezdu ne sećam se da je uspela bilo koja druga ekipa. Ne samo u derbiju, bilo kada. Toliko, nemam šta više da pričam.

Ispostavilo se da je ta pobeda u derbiju ostala samo uteha za Partizan, koji je sezonu završio na drugom mestu sa 17 bodova manje od Crvene zvezde.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike