Bio bi greh da je drugačije! Tadićev klub isplatio milionsku odštetu bivšem igraču

21.02.2022

22:22

0

Autor: 24sedam

Bio je i reprezentativac Holandije

Bio bi greh da je drugačije! Tadićev klub isplatio milionsku odštetu bivšem igraču
Tanjug/AP Photo/Martin Meisner/File

Uprava Ajaksa prihvatila je obavezu da bivšem fudbaleru, Abdelaku Nuriju, tačnije njegovoj porodici isplati sumu od 7,85 miliona evra.

Nuri (24) debitovao je u sezoni 2016/17 za "kopljanike", ali je srčani udar doživeo na terenu 2017. Taj srčani udar ostavio je trajne posledice na mozgu, iako mu je pružena hitna medicinkska pomoć čim je kolabirao. Međutim, kasnije je Ajaks, čiji je kapiten naš Dušan Tadić, priznao da ta intervencija ipak nije bila adkevatna.

Zbog toga su i pristali da se dogovore mimo sudova.

- Svi mi shvatamo da patnja Abdelaka i njegovih najmilijih nije okončana. Situacija je i dalje tužna, i svi u Ajaksu to i osećamo. Takođe cenimo kako se porodica svakodnevno brine o njemu. Kada sam išao u posetu, porodica me je uvek dočekivala srdačno - kazao je generalni direktor Ajaksa Edvin Van der Sar.

Ugovor je zvanično okončan 2020. godine, sa momkom koji je ponikao u čuvenoj školi velikana iz Amsterdama. Do kobnog događaja bio je i član svih selekcija nacionalnog tima Holandije, a poslednje nastupe je upisao kao član U19 tima.

Ajaks je po Nuriju nazvao trofej koji se svake godine dodeljuje najtalentovanijem igraču akademije, a prvi tim je povukao dres sa brojem 34 koji je nosio.

BONUS VIDEO:

24sedam

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi