Rigorozne mere u Londonu: Đoković juri još jedan rekord Federera

10.11.2020

09:15 >> 10:42

0

Autor: Milan Nastić

Svi učesnici završnog mastersa moraju da dođu do četvrtka u podne

Rigorozne mere u Londonu: Đoković juri još jedan rekord Federera
Copyright Profimedia.rs *UK Clients - Pictures Containing Children Please Pixelate Face Prior To Publication*,Image: 395407833, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Organizatori završenog mastersa u Londonu odlučili su da se svih osam tenisera mora pojaviti u prestonici Velike Britanije do četvrtka u podne zbog mera protiv koronavirusa.

Pored toga, svi učesnici će po dolasku morati da urade PSR test, a rezultati će biti poznati posle četiri-šest sati.

Zbog restrektivnih mera koje je uvela vlada Velike Britanije, teniserima će 24 sata na usluzi biti medicinsko osoblje koje će svakom učesniku, kako budu pristalizali u London, davati instrukcije o ponašanju na turniru u doba korone. Prema tim propozicijama, svaki igrač će na rezultat testa morati da sačeka u svojoj sobi.

Imajući u vidu da je Novak obezbedio prvo mesto barem do kraja godine, u narednom periodu će se dodatno primaći švajcarskom teniseru na večnoj listi.

Nema dileme da Novaka i ostalu sedmoricu tenisera očekuju rigorozne mere, i postavlja se pitanje kako će se na sve to adaptirati najboljih osam igrača na ATP listi.

Inače, srpski teniser ima ogroman motiv da osvoji ovaj turnir, čime bi sustigao Rodžera Federera po broju osvojenih završnih mastersa. Naime, Švajcarc je pehar podizao šest puta, dok je srpskom igraču to pet puta polazilo za rukom.

Đoković je poslednji put najbolji bio u Londonu 2015. godine, a Federer 2011, dok titlu brani Grk Stefanos Cicipas.

Poznati su i svi učesnici turnira, pored Novaka, plasman su obezbedili Rafael Nadal, Dominik Tim, Stefanos Cicipas, Danil Medvedev, Aleksander Zverev i Andrej Rubljov.

Zanimljivo da su Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafa Nadal u poslednjih 17 godina 16 puta godinu završavali na prvom mestu ATP liste. Izuzetak je bio Endi Mari, koji je 2016. prekinuo njihovu dominaciju.

Kao po običaju, oni će biti podeljeni u dve grupe, po četiri igrača, a turnir počinje 15. novembra.

Ovo će biti poslednji završni masters u Londonu, jer od sledeće godine seli se u Torino.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike