Slobodan Komljenović za 24sedam: Voleo bih Tadića, Sergeja i Mitra od početka!

10.11.2020

15:27 >> 21:05

0

Član poslednje generacije naše reprezentacije koja je igrala na Evropskom prvenstvu zdušno bodri naslednike

Slobodan Komljenović za 24sedam: Voleo bih Tadića, Sergeja i Mitra od početka!
Copyright MN Press

Kucnuo je čas da naša reprezentacija ode na EP, bolji smo od Škotske, poručio je član nacionalnog tima SR Jugoslavije Slobodan Komljenović i učesnik poslednjeg evropskog prvenstva jedne naše selekcije u Belgiji i Holandiji 2000. godine. Bivši fudbaler Ajntrahta i Saragose povlači paralelu između ovog finala baraža i “finala” njegove generacije na Maksimiru i kaže da oba meča imaju svoju težinu, ali…

– Mojoj generaciji je bilo, ipak, malo komplikovanije! Igrali smo pred prepunim “Maksimirom”, protiv Hrvata koji su tada bili aktuelna treća reprezentacija sveta. Nama je odgovarao remi i pobeda i uspeli smo da odigramo 2:2, što je tada bilo ravno pobedi – priča Komljenović.

Došli da igraju za “orlove” uprkos karantinu: Milenkovića i Vlahovića ni kazne nisu uplašile

Šta vam je ostalo u sećanju sa te utakmice?

– Uh, sve! Nisam bio u protokolu za meč, bio sam višak, pa sam završio na tribini.

U loži?

– Ne, ne, baš na tribini. Pored navijača Hrvatske. Dobro bilo je tu policajaca u našem okruženju, ali, sa druge strane, opet ti nije prijatno. Bilo je malo vređanja, psovanja, ali sve mirno, bez većih problema. Onda naši dole postignu gol, pa nas nekoliko skače i usput krajičkom oka osmatra okolinu (smeh). Sada je smešno, ali utakmica je bila stvarno napeta, jer Hrvati su bili favoriti!

Nikola Komljenović u dresu reprezentacije Srbije MN Press

Sin Nikola naslednik u dresu Srbije

Šta očekujete od drugog Komljenovića u reprezentaciji Srbije? Sin Nikola obećava?

-Očekujem da u ovom ludom vremenu sačuva zdravlje. To mi je trenutno najvažnije. Da ga zaobiđu povrede, a vidim da igra dobro i da voli fudbal. Ako ga Srbija bude zvala da igra, biću srećan, ali to je do selektora, ja ne mogu da se mešam.

Kako vam se sada čini meč protiv Škotske?

– Sada je obrnuta situacija. Igrački gledano naš tim je favorit! Bolji smo od Škotske, samo je prava šteta da nemamo baš neku prednost iako igramo na našem terenu. Sa navijačima bi bilo malo lakše da pobedimo, ali ako gledamo samo fudbalere i igru kvalitet je na našoj strani.

Šta izdvaja naš tim u odnosu na protivnika?

– Sama igra, način na koji se odnosimo prema posedu. Sposobniji smo da stvorimo više prilika i da postignemo bar gol više od njih. Oni će igrati defanzivno! Pokušaće da sačekaju priliku iz kontre ili nekog prekida, ali baš zato mislim da bismo morali odmah da krenemo sa pritiskom. U špicu da bude Aleksandar Mitrović, a iza njega kao dve “desetke” da budu Sergej i Dušan Tadić. Sergej bi morao od početka da igra. To je moje mišljenje. U odličnoj je formi i ono što je pokazao protiv Norveške i Turske, preporučuje ga da od starta bude u timu. Sa tom trojkom doćiće šanse i golovi!

Lepe vesti iz Argentine: Legendarni fudbaler napušta bolnicu

A kako ćemo u odbrani ako imamo tu trojicu u napadu?

– Škoti neće pritiskati. Sedmorica iza Tadića, Sergeja i Mitrovića mogu da zatvore sve. A imaće i njihovu pomoć.

Kako je bilo u repezentaciji u vaše vreme?

– Prelepo! To su mi najlepše uspomene iz igračkih dana. Svaka utakmica, svaki gol! Ja sam voleo da odem na drugu stativu i odatle da skočim. A Piksi i Miha su imali takve lopte da je bilo potrebno samo postaviti glavu i ona bi ušla sama u mrežu (smeh). Na Mundijalu sam pogodio protiv SAD i Holandije. Na EP sam dao gol Španiji, ali tada sam asistenciju dobio od Govedarice. Voleo sam te utakmice za reprezentaciju, nije mi bila potrebna posebna motivacija. Igrao sam i desnog beka, iako sam u klubu bio zadnji vezni ili štoper, ali da su mi tražili da budem golman, stao bih i na gol da je to bilo potrebno reprezentaciji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike