Ljubav prema Zvezdi nikad nije krio, a sada preti da joj „otme“ titulu! Kuzmanović pred dolazak šampiona u Novi Sad: Sve nam ide u prilog!

14.02.2022

18:56

0

Gost emisije Pregled kola na TV Arena sport bio je sportski direktor Proletera

Ljubav prema Zvezdi nikad nije krio, a sada preti da joj „otme“ titulu! Kuzmanović pred dolazak šampiona u Novi Sad: Sve nam ide u prilog!
Screenshot 2022-02-14 at 19.09.16 - Copyright Printscreen/Arena sport

Zdravko Kuzmanović je bivši reprezentativac Srbije, nekadašnji fudbaler Bazela, Fiorentine, Štutgarta, Intera, Udinezea i Malage. Sada obavlja funkciju sportskog direktora Proletera iz Novog Sada.

Igračku karijeru okončao je 2020. i sada, u svojoj 35. godini, odlučio je da u "srpskoj Atini" započne funkcionersku odiseju.

- Nisam taj tip da igram do 40. godine. Nova funkcija mi se sviđa. Još malo da 'pohvatam' sve, mislim da sam na dobrom putu - rekao je Zdravko Kuzmanović tokom gostovanja na TV Arena sport.

Kuzmanović je rođen u Švajcarskoj, karijeru je počeo i završio u Bazelu, a nikada nije nastupao za klub iz Srbije.

- Bilo je prilika, ali se nikad nisu sklopile kockice. Nisam mnogo ni razmišljao o tome - kratko je rekao.

Kada je reč o Proleteru, Kuzmanović je istakao da je cilj da se uđe u plej-of Superlige Srbije, a ako se to dogodi, klub u kojem radi će igrati slobodno i bez pritiska. Miks mladosti i iskustva u timu je ono čemu Proleter teži.

- Treba da bude miks mlađih i starijih igrača. Već smo doveli dva, tri klinca koji su zanimljivi. Treba ekipi iskusnih igrača. Mislim da trenutno imamo dobar miks, zadovoljni smo. Ali, naravno, uvek gledamo da imamo nekoliko klinaca da konkurišu u prvom timu. 

Kao primer dobrog funkcionisanja kluba naveo je Čukarički. Po njegovim rečima, mlađi igrači su željni rada i zadovoljan je njihovim ponašanjem, posebno na priprema u Turskoj.

Upitan za sezonu u Superligi i borbu Crvene zvezde i Partizana za titulu šampiona, Kuzmanović je rekao da su nesumnjivo to dve najjače ekipe:

- Vidi se to i po bodovima, rezultatima, igri nema šta. Trudićemo se da im priđemo što bliže i da im utakmice budu što teže. Oni jesu favoriti, treba da dobiju svaku utakmicu i to trenutno rade, ali mi 'manje' ekipe moramo da im se približimo.

Proleteru sledi duel sa Crvenom zvezdom.

- Idemo na pobedu u svakoj utakmici. Možda je super to što Zvezda sad u sredu ima kup utakmicu, sigurno će biti malo umorni. Sve ide u prilog nama. Baš se radujemo tom susretu, tu igrači mogu da pokažu da mogu da igraju na tom nivou – kazao je Kuzmanović i dodao:

- Oni ne smeju više nijednu utakmicu da izgube, jer će izgubiti prvenstvo. Zvezda ima dobru ekipu, dobar kadar. Napadaće svaku utakmicu. Neće im biti jednostavno jer igraju Evropu. Bolja ekipa će da osvoji prvenstvo.

Govorio je o ostalim klubovima u Superligi.

- Kada se vide bodovi, svako svakog može da dobije. Tu smo. Odlučuje kakav je dan... Naravno, ne računam tu Zvezdu, Partizan, ali i Čukarički.

Komentarisao je i šanse Partizana protiv Sparte Prag u Ligi konferencija.

- U fudbalu je sve moguće, ali biće vrlo teško. Oni imaju dve utakmice, tu je i derbi. Mislim da je za njih prvenstvo bitnije nego Liga konferencija. Ne bi me ni čudilo da ne izađu sa najboljom postavom jer se posle igra derbi.

Kuzmanović je komentarisao i VAR sistem, koji mu se ne sviđa.

- Pre je bilo to drugačiije, moglo je muški da se igra, bili su jači dueli. Kada je gol, gol je, nema vraćanja. Svako ima svoje mišljenje, a meni je zanimljivije bilo pre.

Izneo je i svoja očekivanja za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru.

- Imam veliku nadu. Generacija je mnogo dobra, imam osećaj da ćemo proći grupu. Radujem se Svetskom prvenstvu, da gledam i navijam. Očekujem dobar rezultat. Imamo stvarno dobre igrače.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Arena sport

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike