Legenda Mančestera ključa od besa: Odvratno je to što rade, a svi znamo ko je odgovoran!

14.02.2022

12:46

0

Traje agonija "đavola", pad standarda je drastičan

Legenda Mančestera ključa od besa: Odvratno je to što rade, a svi znamo ko je odgovoran!
gari nevil - Copyright Printscreen/YouTube/Sky Sports Football

Dugo je već Mančester junajted u rasulu i ni malo ne liči na klub koji je dominirao krajem prošlog i početkom ovog veka.

Svi govore kako je pad standarda šokantan, nije pomogao ni dolazak najveće zvezde svetskog fudbala Krisitijana Ronalda. Otišao je Ole Gunar Solskjer, došao privremeni Ralf Rangnik, ali su rezultati i dalje ispod nivoa.

Na sve to, malo po malo se pojavljuju "insajderske" glasine da ekipa ne podnosi trenera, da želi Maurisija Poketina iz Pari Sen Žermena, navode se imena igrača koji su "kancer" u svlačionici, Rangnikovog asistenta Krisa Armasa upoređuju sa izmišljenim likom Tedom Lasoom, koji glumi pogubljenog američkog trenera u engleskom fudbalu…

Sve to izaziva zgražavanje navijača, ali i legendi kluba. Tako se oglasio Gari Nevil, koji je javno rekao da zna ko širi takve "odvratne" glasine, odnosno koji igrači i njihovi predstavnici su odgovorni.

- Mislim da je to čisto nepoštovanje. Uopšte mi nije bilo smešno, ni najmanje. Da Rangnikovog broja dva porede se Tedom Lasoom nije smešno i ne samo da je nepoštovanje, nego je odvratno. Sve to zbirno sumira šta mislim o njima: nemaju poštovanja – rekao je Nevil.

On je na svoj način uputio reči podrške treneru Mančestera.

- Da sam ja Rangnik ili njegov broj dva, mislim da bi mi to samo dalo snage, jer ne želim da budem u istom košu kao neki od igrača koji poturaju takve priče. To se nikada nije dešavalo u moje vreme, ali mi smo imali najveći stepen stabilnosti.

Nevil je osvojio osam titula prvaka Engleske sa Mančester junajtedom, a sada radi kao stručni komentator za Skaj sports.

On se prisetio kako je u svojim ranim danima na televiziji putovao u Napulj za Čelsijev meč Lige šampiona. Tada je tokom ručka sa novim kolegama video kako im stižu poruke od fudbalera i njihovih portparola i menadžera.

- Prvi put sam video da se tako nešto dešava i stvarno me je poremetilo. To se sada dešava u Mančester junajtedu: PR timovi, agenti i marketinški stručnjaci rade na očuvanju svojih igrača. Ali, oni ne razumeju da kada se obrate medijima, onda ti mediji dođu do nas, tako da mi znamo ko potura informacije. Činjenica je da nam se to ne sviđa, ali i da znamo ko to radi.

Nevil nije hteo javno da govori o kome se radi.

- Nećemo sada da "bacamo ljude pod autorus", jer imamo to novinarsko poštovanje, ali oni moraju da prestanu sa tim i rade najbolje što mogu.

Inače, "Ted Laso" je serija o američkom treneru koji preuzima fiktivni engleski klub "AFC Ričmond", ali je lik prvi put nastao pre osam godina, kada je američki NBC odlučio da prenosi fudbal u SAD.

Podsetite se kako je to tada bilo:

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike