Sudijska organizacija potvrdila sumnje Partizana: VAR nije radio 28 minuta na meču Zvezde i Čukaričkog

14.02.2022

08:08

0

Autor: 24sedam

Meč 22. kola na stadionu "Rajko Mitić" nije imao podršku iz VAR sobe

Sudijska organizacija potvrdila sumnje Partizana: VAR nije radio 28 minuta na meču Zvezde i Čukaričkog
Screenshot 2022-02-12 at 18.14.38 - Copyright Printscreen/24sedam

Prvi čovek srpske sudijske organizacije Dejan Filipović potvrdio je sumnju Partizana da VAR sistem nije radio prvih pola sata utakmice Crvena zvezda - Čukarički na stadionu "Rajko Mitić" u subotu uveče.

Filipović je gostujući u programu TV Prva jutros rekao da FSS istražuje zašto je zatajila nova tehnologija i šta se dogodilo pa audio veza nije funkcionisala između sudije i VAR sobe u Staroj Pazovi.

- Istina je, VAR nije radio 28 minuta, čekamo još izveštaj našeg provajdera - rekao je Dejan Filipović  i dodao:

- Na samo pet utakmica do sada nije radio, sve je bila tehnička greška. Prvi put se na meču Crvene zvezde i Čukaričkog desila takva greška u audio komunikaciji, ali nadamo se da će biti minimizovano u ostatku sezone.

Printscreen/24sedam
 

 

Dejan Filipović smatra da nema mesta za bilo kakve spekulacije.

- Radio je sve do pre pet minuta pred meča, odnosno radilo je sa prekidima. Obaveste se kapiteni da se igra bez VAR tehnologije... U Nemačkoj ligi je bio propust na meču Frajburg - Majnc i trener ekipe koja je primila gol, rekao je da se dešava - to je fudbal. Nadamo se da ćemo doći na taj nivo sportske kulture".

Crvena zvezda je trijumfovala sa 3:0, ali je ostala sporna situacija kod prvog gola Milana Pavkova budući da se strelac pre šuta poslužio rukama oborivši jednog od svojih čuvara dok je trčao ka kaznenom prostoru.

Prema nezvaničnim izvorima juče su iz Partizana poručili da su internom istragom došli do saznanja da na terenu najvećeg rivala prilikom derbija kola nije funkcionisao VAR sistem. Zbog toga su navodno nameravali da se oglase saopštenjem, jer su usput imali još primedbi na suđenje arbitra Nenada Minakovića, ali od svega se ništa nije desilo ili je prolognirano za danas. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike