Sud u Lozani dozvolio ruskoj senzaciji da se takmiči na ZOI u Pekingu!

14.02.2022

07:45

0

Autor: 24sedam

Zlato još nije vraćeno Valijevoj dok se ne istraži odakle nedozvoljena supstanca u njenoj krvi

Sud u Lozani dozvolio ruskoj senzaciji da se takmiči na ZOI u Pekingu!
AP22038157801097 - Copyright AP photo

Sud za sportsku arbitražu u Lozani dozvolio je supertalentovanoj ruskoj klizačici Kamili Valijevoj da se takmiči na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu pošto joj je ukinuta zabrana zbog navodnog dopinga.

Ruskinja je nedavno zadivila planetu uradivši u svom klizačkom programu četvorostruki okret kojim je osvojila zlato, da bi posle toga nastao skandal na antidoping testu kada su rezultati uzorka pokazali prisustvo trimetazidina, leka za srčane tegobe. Ovaj medikament nalazi na listi nedozvoljenih supstanci, pa je stoga odložena dodela medalja i pokrenuta je istraga. 

Vest iz Lozane Iznači da će Valijeva dobiti priliku da se takmiči u utorak i opravda ulogu glavne favoritkinje za novu zlatnu medalju. Međutim, prvo osvojeno zlato ostaće i dalje "na ledu", dok se ne sprovede istraga i dođe razjašnjenje za prisustvo trimetazidina.

Ovaj lek se koristi za ublažavanje simptoma angine pektoris, a kako poboljšava protok krvi i izdržljivost, te pomaže sportistima kod velikih napora, jasno je zašto se smatra za nedozvoljenu supstancu. Nezvanični izvori tvrde da je 15-godišnja Valijeva prošla bez sankcije zato što je maloletna.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike