Partizan gledao mučnu dramu, pa pokorio Niš i sačuvao prednost na vrhu tabele!(FOTO, VIDEO)

12.02.2022

15:29

0

Neverovatna serija se nastavlja, Radnički nije mogao da ugrozi crno-bele

Partizan gledao mučnu dramu, pa pokorio Niš i sačuvao prednost na vrhu tabele!(FOTO, VIDEO)
RADNICKI_vs_PARTIZAN_17 - Copyright MN Press

Posle mučne povrede golmana Aleksandra Popovića, stigle su dobre vesti o njegovom zdravlju.

A Partizan je imao dovoljno pribranosti da pobedi raspoloženi Radnički u Nišu 2:0, u 22. kolu Superlige Srbije.

Strelci su bili Rikardo Gomeš u 44. i Slobodan Urošević u 85. minutu.

Crno-beli sada imaju osam bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, koja igra sa Čukaričkim. Ovo im je bila 11. uzastopna pobeda u gostima, a i dalje su bez poraza. 

Nije baš blistao Partizan danas, pogotovo u drugom poluvremenu, ali zaista igra šampionski, jer pobeđuje i kad nije sjajno.

Govorio je trener Aleksandar Stanojević pre meča da će biti teško da se ponovi jesan. E, pa pomalo neverovatna statistika se nastavlja – 22 kola: 20 pobeda, 2 remija, slavlja na SVIM gostovanjima.

Podsetimo, pre ovog meča, Partizan je na Čairu imao samo jedan trijumf u šest mečeva i ovo mu je definitivno bilo jedno od najtežih gostovanja u Superligi.

Crno-beli su slavili sada na krilima stranaca, Gomeša i Kvinsija Meniga.

Naravno, meč je obeležila ipak mučna scena povrede golmana Aleksandra Popovića. Na sreću, ispostavilo se da je samo izgledalo strašno, a da je na kraju mladi čuvar mreže Partizana još dobro prošao.

Njega je u jednom duelu nenamerno zakačio Stefan Mitrović. Popović se samo srušio i ostao nepomičan, igrači na terenu su mu vadili jezik dok nije došla lekarska pomoć. Ubrzo je stigla i hitna i prevezla ga u bolnicu. Odande je saopšteno da je u pitanju lakši potres mozga.

Posle toga su crno-beli delovali pogubljeno, što je razumljivo, ali Radnički nije to uspeo da iskoristi.

Ipak, u 44. minutu najbolji strelac Superlige je ponovo pokazao da mu ove sezone nema ravnog. Menig je posle akcije ušao u 16 sa desne strane, poslao je visoku loptu u sredinu, a tamo je Rikardo zakačio glavom za mirno poluvreme.

U drugom poluvremenu je bilo jako malo kvalitetnog fudbala, sa obe strane. Sigurno je tome doprineo i jako loš teren. Imao je Partizan još nekoliko dobrih šansi, Radnički jednu solidnu, a Slobodan Urošević je u finišu stavio tačku na meč.

Posle centaršuta Jojića, Rikardo je pogodio prečku, a mladi Urošević se najbolje snašao i glavom smestio loptu u mrežu za 2:0.

Partizan je opet sačuvao mrežu, tako da posle 22 kola ima samo šest primljenih golova.

Treba reći još i da je Marko Jevtović zabeležio povratnički debi.

Sada crno-belima ostaje da se spremaju za četvrtak i Ligu konferencija protiv Sparte.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BLOG UŽIVO:

87. minuta: Nova šansa Rikarda, ali pored gola! 

85. minut: Jojić je centrirao, Rikardo pogađa prečku, a onda se Urošević našao na pravom mestu i glavom smestio loptu u mrežu!

72. minut: "Grobari" su se oprostili od prerano preminule karate šampionke Snežane Pantić, supruge bivšeg golmana Partizana Đorđa Pantića:

Printscreen/TV Arena sport
 

71. minut: Partizan je pod pritiskom. Radnički je sve više na polovini crno-belih, ali za sada odbrana gostiju deluje sigurno i uigrano. Partizan skoro bez ikakve igre u drugom poluvremenu.

6. minut: Izmena u Radničkom: izašao je Štulić, u igri je Živojinović.

63. minut: Trostruka izmena u Partizanu: Izlaze Natho, Menig i Terzić, a ulaze Jevtović, Marković i Jović. Ovo je novi debi Marka Jevtovića u starom klubu...

60. minut: Nova šansa za Partizan! Posle lepe akcije Rikardo nije uspeo dobro da šutne, odnosno izblokiran je, a onda je Terzić probao posle odbitka, pa je i on izblokiran. Lopta je otišla u korner, posle koga je ponovo Rikardo šutirao i ponovo je, pogodili ste, izblokiran.

Stigle su fotke sa utakmice:

58. minut: Menig je posle sjajne prilike napravio neobjašnjivi faul za žuti karton. On je bez ikakvog razloga još na polovini Radničkog uhvatio Pejića s leđa, zbog čega je zasluženo "požuteo".

49. minut: Nastavljena je utakmica. Prvu akciju beleži Menig, koji je bio u dobroj poziciji, ali je šutirao pored gola.Teren na Čairu je sve gori i sve teže se igra.

Završeno je prvo poluvreme u Nišu. Partizan vodi protiv Radničkog golom Rikarda Gomeša u 44. minutu, ali je sve u senci povrede golmana Aleksandra Popovića.

Ipak, prema prvim informacijama, on je sada dobro i svestan je.

45. minut: Partizan je dao gol, a odmah je mogao još jedan! Terzić je sjajno šutirao i pogodio stativu! Igraće se sedam minuta nadoknade.

44. minut: Evo gola, a ko drugi nego Rikardo! Menig je ušao u šesnaesterac sa desne strane i poslao jednu sporu i visoku loptu, Rikardo je bio najviši u skoku i glavom daje važan gol. Ovo mu je 19. u Superligi.

40. minut: Partizan je odgovorio odmah potom, stvorivši prvu šansu posle dužeg vremena. Natho je probao, ali je lopta prošla iznad prečke. Bio je to dobar pokušaj.

40. minut: Radnički je sve ofanzivniji. Sada je Štulić probao da pronađe Arsića posle ispadanja Vujačića i Saničanina, ali je odbrana gostiju intervenisala u poslednji čas. Nije ovo bila prava šansa, ali je bila opasna situacija.

38. minut: Deluju malo zbunjeno igrači Partizana posle povrede svog saigrača. Razumljivo je to odsustvo koncentracije sada, što domaćin koristi i preuzima malo inicijativu.

28. minut: Popovića je vozilo Hitne pomoći izvelo van terena i prevezlo u nišku bolnicu. Umesto njega, na golu je Nemanja Stevanović.

22. minut: Teška povreda golmana Partizana Aleksandra Popovića. On je uhvatio loptu posle centaršuta Živkovića, a na njega je potom natrčao Stefan Mitrović i slučajno ga udario u glavu. Popović je ostao da leži bez svesti. Zbog toga je utakmica prekinuta. Hitna pomoć je ušla na teren.

Printscreen/TV Arena sport
 

17. minut: Radnički pokušava da se oslobodi pritiska, ali udarac kapitena Pejovića posle kornera odlazi daleko van okvira gola. Ipak, prvi udarac ka golu gostiju.

11. minut: Opet prekid i opet šansa za crno-bele. Ne tako izgledna kao prošla doduše. Posle centaršuta Miloša Jojića iz slobodnog udarca pokušao je Siniša Saničanin glavom.

9. minut: Opet Urošević! Ovog puta odlična prilika posle kornera Jojića, ali nije bio precizan sa nekih oko pet metara, jer je glavom prebacio loptu preko prečke. Ovo je bilo baš blizu!

5. minut: Imao je Urošević priliku, ali nije lepo zakačio loptu iz voleja i to je lak posao za Dujmovića. Prva prilika na meču.

4. minut: Agresivan je Radnički, prema očekivanjima. Odmah smo videli jednu kraću pauzu posle duela Vujačića i Štulića.

1. minut: Počeo je meč! Partizan prvi napada.

- Meč samo što nije, stadion je pun do pola, a vreme je sunčano, ali veoma vetrovito.

TV Arena sport
 

 

- Prošle sezone na Čairu je slavio Radnički Tada je Dušan Pantelić šutem sa distance u 78. minutu bio precizan za 1:0. Inače, crno-beli su dobili samo jedno od prethodnih šest gostovanja na Čairu.

- Ovako izgledaju klupe:

Radnički Niš: Ilić, Bogdanović, Bjeličić, Vujadinović, Pavlov, Tomić, Jovičić, Mlađović, Živojinović, Mesarović, Jovanović.

Partizan: Stevanović, Holender, Pavlović, Jevtović, Miljković, Milovanović, Marković, Miletić, Jović, Lutovac, Smiljanić.

- Ovo su sastavi Bataka i Stanojevića za meč:

Radnički: Dujmović - Aksentijević, Jamjam, Kovačević, Pejović, Mitrović, Kasalica, Arsić, Ćirković, Savić, Štulić.

Partizan: Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Jojić, Zdjelar - Terzić, Natho, Menig - Rikardo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike