Srbin iz Bundeslige o Gvardioli i Anćelotiju, Bajernu, dresu „orlova“: Mundijal je dečački san, ali nema mesta za sanjarenje!

11.02.2022

20:21

0

Autor: 24sedam

Miloš Pantović pred meč sa matičnim klubom

Srbin iz Bundeslige o Gvardioli i Anćelotiju, Bajernu, dresu „orlova“: Mundijal je dečački san, ali nema mesta za sanjarenje!
profimedia-0645165295 - Copyright Profimedia

Srbiji u Bundesligi stasava napadač za budućnost. Bajernovo dete u Bohumu krči put na najvećoj sceni, a sa dva gola s polovine terena naterao je tradicionalno krute Nemce da ga obaspu komplimentima.

Miloš Pantović sigurnim koracima izrasta u naslednika Aleksandra Mitrovića, a nemački mediji su iskoristili predstojeći okršaj Bohuma i Bajerna da sa mladim srpskim napadačem prečešljaju njegov dosadašnji fudbalski put.

Potpuno razumljivo, prva tema bili su spektakularni golovi sa centra terena.

- Sve je u instinktu, ali je potrebna i doza samopouzdanja. Bilo je faza kada bih šutnuo loptu preko krova stadiona. U takvim momentima treba što manje razmišljati – kazao je Pantović i pred duel sa matičnim klubom dodao:

- Uvek je lepo dati gol protiv nekadašnjeg tima. Da li sa centra terena ili kolenom sa tri metra, nije mi važno, bitno je samo da postignemo gol.

U prvom delu sezone Bavarci su Bohum ispratili sa „Alijanc arene“ sa sedam lopti u mreži (7:0), ali Pantović ističe da je njegov tim bolji nego na početku sezone što će i pokazati predstojećeg vikenda.

- U Bajernu sam naučio skoro sve što znam o fudbalu. Tamo sam dobio prve profesionalne minute i radio sa najboljim igračima i trenerima na svetu. Sa velikim zadovoljstvom se sećam tih 11 godina, to vreme me je puno oblikovalo kao igrača.

Kada se povede priča o trenerima dva imena se izdvajaju.

- Pep Gvardiola, pod kojim sam odigrao prvu utakmicu u Bundesligi i Karlo Anćeloti koji me je odveo u Dortmund na Superkup, bili su najveća imena i veoma sam zahvalan obojici – kazao je Pantović, koji je u dresu Bajerna debitovao 2016. godine protiv Verdera u Bremenu.

- Trebalo je da putujem sa prvim timom i mislio sam da će to biti „izlet“, ali tada sam debitovao. To je bio trenutak koji nikada neću zaboraviti, a zbog tih nekoliko minuta na terenu mogu da se smatram i šampionom – rekao je srpski napadač uz osmeh.

Sa Anćelotijem je priča malo drugačija… Odlazak Italijana iz Minhena smatra svojim najposebnijim trenutkom boravka u Bajernu.

- Čim sam saznao odmah sam otišao na drugi kraj grada kako bih se zahvalio njemu i njegovom sinu. Tada su mi rekli da ću jednog dana postati profesionalac u Bundesligi i da ćemo se sigurno videti za nekoliko godina. Bio je to lep trenutak za mene.

Žala za dresom Bajerna nema…

- Skok iz omladinskog do prvog tima je velika prepreka u Bajernu. Pogotovo u tom trenutku, jer govorimo o možda najboljem timu Bajerna svih vremena. Bilo je veoma teško i nije sramota napraviti prvi korak i pronaći svoj put na nekom drugom mestu.

Neizbežna tema bila je i dres Srbije.

- Svako sanja da igra za svoju zemlju. Bilo bi sjajno kada bih bio deo tima na Svetskom prvenstvu, to bi bilo ostvarenje dečačkog sna. Ali, u ovom trenutku nema mesta za sanjarenje. Moj fokus je u potpunosti na Bohumu i misiji da ostanemo u ligi – istakao je Miloš Pantović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike