Zvezda može da pobedi sve utakmice na proleće: Stanković jedva čeka početak, zaostatak pretvoren u motiv

11.02.2022

14:27

0

"Dobro je da nekad treba da se juri rezultat, tako se postaje jači"

Zvezda može da pobedi sve utakmice na proleće: Stanković jedva čeka početak, zaostatak pretvoren u motiv
20220112mmZvezda09 - Copyright MN Press

Završava se pauza u Superligi, sada počinje vrlo zanimljiva trka za titulu. Trener Crvene zvezde Dejan Stanković jedva čeka da počne takmičenje, za koje kaže da će biti "vrlo zanimljivo, u najmanju ruku".

Ambicije Zvezde se znaju, o njima je nepotrebno pričati, ali da li je ostvariv cilj od svih 16 pobeda u prolećnom delu sezone?

- Nije nemoguće. Jeste teško, ali nije nemoguće. Tako ćemo spremati, tako smo pričali na okupljanju i na takav način smo se pripremali, a onda odradili smo jedne od boljih priprema. Sa tog aspekta, momci su 200 odsto spremni, tako da će svaka utakmica biti spremana posebno i svaka kao da je finale. Mi nemamo šta da izgubimo – rekao je Stanković novinarima na stadionu "Rajko Mitić".

Zvezda se nalazi u neuobičajenoj poziciji: mora da juri rivale. Partizan ima pet bodova prednosti, da li je ta činjenica, da su crveno-beli u poteri, možda dodatni motiv za ekipu?

- Mi smo to pretvorili smo u dodatni motiv. Ova situacija se događa Zvezdi prvi put u poslednjih pet godina. I treba da se dogodi, jer time postaješ odgovorniji i jači i o tome pričamo svaki dan. Ja želim da svaki navijač prepozna igrače koji se bore od prvog do poslednjeg minuta. Jeste teško, pet bodova je mnogo kod nas, ali verujemo da nije nemoguće. Verujem igračima.

Stiže Čukarički, a Veljko Nikolić je van stroja, kakva je situacija sa ostalima?

- Na našu veliku žalost, Velja tu povredu jako dugo vuče. Mi smo uspevali da je saniramo, ali mu se uvek vraćala kod jakog kontakta, udarca… Sprečavalo ga je da trenira. Pronašli smo opciju za njega, otišao je u Francusku na malu intervenciju. Stanić je pre neki dan dobio distorziju članka, tako da ćemo sa njime još videti. Ostali su, hvala Bogu, zdravi. Počinje nešto najlepše, prvenstvo, koje će u najmanju ruku biti zanimljivo. Biće to lepo proleće.

Publika u Srbiji odavno nije videla igrača kao što je Ohi Omoižuanfo, u smislu da je došao i odmah pravi razliku i daje rezultat, da ne treba da se čeka…

- Momak je iskusan, obeležio je skandinavsko područje, bio je najbolji strelac u Skandinaviji. Odlično se kreće, prepoznaje igru, spreman je da se žrtvuje defanzivno za ekipu, tako da je Crvena zvezda dobila veliko pojačanje. Naravno, imamo tu i Pavkova, ja sam uvek za njega, nikad se ne zna kada će trebati. Odlučivaćemo i na osnovu toga protiv koga igramo, svi igrači koji su tu su deo tima. Ja sam im rekao da nije bitno da li igraju minut, 15 ili 90, nema iko da se ljuti. Može tek tamo posle 30. maja da sednemo pa da vidimo ko se ljutio. Od sutra, svi smo jedno, nebitno da li neko igra minut ili 90.

Čukarički je igrao dobro na pripremama, vodio je 2:0 protiv Dinamo Kijeva, pa ispustio tu prednost, šta ste videli u toj utakmici.

- Videli smo dobrih stvari, pogotovo početak utakmice. Vidi se da Sale (Ilić) radi odličan posao i da polako hvataju automatizme. Naravno, igramo kod kuće, neću da razmišljam o bilo čemu drugom osim pobede.

Partizan igra pre vas, da li ćete možda to gledati i tu tražiti eventualni dodatni motiv?

- Oni moraju da igraju kao što mi moramo. Mi se uzdamo u sebe, mi gledamo nas. Džaba kiks nekoga ako ti nisi pravi, moramo da se fokusiramo za nas.

Utakmica Crvena zvezda - Čukarički se igra sutra od 17 sati na stadionu "Rajko Mitić".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike