Hofenhajm prvi u Nemačkoj mora u karantin

11.11.2020

18:33 >> 19:46

0

Autor: J. T.

Zvezdin rival u problemu zbog korone

Hofenhajm prvi u Nemačkoj mora u karantin
Copyright Tanjug/Carmen Jaspersen/dpa via AP

Rival Crvene zvezde u Ligi Evrope, Hofenhajm, prvi je nemački klub koji je morao sve svoje fudbalere da pošalje u karantin zbog korona virusa.

U poslednja 24 sata četvorica igrača bundesligaša iz Zinhajma testirani su pozitivno na Covid-19, pa je sada u klubu sedam slučajeva zaraženih na opasan virus, zbog čega su svi igrači poslati u izolaciju.

“Neobjašnjivo. Mesecima se pedantno i savesno pridržavamo higijenskog protokola i nismo imali zaražene, tako da nas ova situacija baš pogađa”, izjavio je sportski direktor Hofenhajma, Aleksander Rozen.

Među zaraženima su vezista Sebastijan Rudi, krilo Robert Skov i napadači Isak Belfodil, Jakub Brun Larsen i Munas Dabur, kao i dva člana stručnog štaba, a u oktobru su to bili hrvatski napadač Andrej Kramarić i defanzivac Kasim Adams iz Gane.

Srećom po nemački klub, u toku je pauza zbog termina za reprezentacije, tako da je sledeća utakmica tek 21. novembra (kod kuće protiv Štutgarta), što je dovoljno vremena da se igrači izleče.

Hofenhajm je već igrao protiv Crvene zvezde u Nemačkoj i pobedio 2:0, a beogradski susret je u 5. kolu Lige Evrope, odnosno 3. decembra. Pored pomenute utakmice sa Štutgartom, rivali do puta u Srbiju biće im Slovan Liberec na međunarodnoj sceni i Majnc u Bundesligi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike