Partizan loše prošao! I izgubio i povredio se Pantić (FOTO, VIDEO)

29.01.2022

15:44

0

Autor: 24sedam

Prethodni meč je odigran protiv Tikveša iz Severne Makedonije

Partizan loše prošao! I izgubio i povredio se Pantić (FOTO, VIDEO)
BASAR-FKP-29-01-2022-I-2587-01 - Copyright FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana odigrali su drugu utakmicu na pripremama u Turskoj. Posle duela sa Tikvešom, ekipa Aleksandra Stanojevića je izgubila od turskog Bašakšehira sa 1:0. Uz, to povredio se i Danilo Pantić, što nije nimalo dobra vest za crno-bele koji će u narednim danima odigrati meč sa moskovskim Dinamom.

Beogradski crno-beli imali su jaču proveru u odnosu na prethodnu, pošto je tim iz Istanbula osmi na tabeli, a nalazi se u takmičarskom ritmu. Stanojević je na početku izveo jak sastav (kao i kolega Emre Belezoglu), a u timu je bio i Bibars Natho. U nastavku je zaigrao i Lazar Marković, a starteri su bili Stevanović, Urošević, Vujačić, Saničanin, Živković, Zdjelar, Jojić, Natho, Pantić, Menig i Gomeš.

Kao što je rečeno, već u šestom minutu ozbiljan hendikep za lidera u Superligi Srbije. Posle duela, ostao je Pantić na zemlji, uhvatio se za koleno, a sa terena je iznet. Ostaje da se vidi kakav je stepen povrede. Silom prilika, šansu je dobio Nemanja Jović.

U nastavku meča, pokušali su crno-beli preko Natha (slobodan udarac), ali gola nije bilo. I kad su se ekipe spremale da idu na pauzu usledio je novi "hladan tuš". Posle kornera sa leve strane, lopta je došla na drugu stativu gde je sačekao Aleksandru Epureanu. Nogom je savladao Nemanju Stevanovića.

Početak drugog poluvremena obeležila je bolja igra "parnog valjka". Pretili su Rikardo (Jović u nastavku akcije), Holender, a zatim i Marković koji je zaigrao od 46. minuta, umesto Natha. Međutim, ni Bašakšehir nije bio bez prilika. Jednom je posle kornera lopta prošla pored stative, a u drugoj situaciji je Stevanović odbranio Čičeku u situaciji "jedan na jedan".

Treba reći da je u drugih 45 minuta, Stanojević dao šansu i Terziću, Smiljaniću, Lutovcu, Baždaru i Holenderu, kao i Pavloviću i Iliću. Zapalo je za oko da mladi Marko Milovanović nije dobio šansu, pa su sada dodatno "podgrejane" spekulacije o transferu mladog napadača koji se odlično pokazao u minulom periodu.

Dešavanja iz Turske mogli ste uživo da pratite na našem portalu.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice!

90. minut - Ništa od akcije Uroševića i Holendera.

85. minut - Stevanović je spasio Partizan. Čičeku je ušao u šut i sprečio vođstvo od 2:0.

83. minut - Pogodio je Holender, ali gol nije bio priznat,

81. minut - Na terenu su bili i Pavlović i Ilić.

79. minut - Vujačiću se ukazivala pomoć posle udarca. Defanzivac crno-belih je nastavio da igra.

73. minut - Trener Bašakšehira Belezoglu je napravio još jednu izmenu. Više nema igrača iz startne postave turskog tima. Stanojević je nešto manje menjao.

72. minut - Terzić je poslao dužu loptu ka Markoviću. Ipak, "Markec" nije uspeo da je stigne, a bio je na nekoliko metara od gola Turaka.

65. minut - Holenderov pokušaj iz kaznenog je odbranio golman Babačan, a posle toga je Marković pogodio samo spoljni deo mreže.

62. minut - Ušli su Terzić, Smiljanić, Lutovac, Baždar i Holender. Traku kapitena preuzeo je Smiljanić.

59. minut - Velika prilika za Partizan. Rikardo je pokušao, a u nastavku akcije Jović nije uspeo da dođe do lopte.

53. minut - Stevanović je dobro intervenisao posle "slobodnjaka" Turaka. Lopta je išla u donji ugao. Ubrzo pokušaj i glavom, ali pored gola. Opasniji je bio u tim trenucima tim iz Istanbula.

49. minut - Korner za crno-beli, ali Menig nije dobro zahvatio loptu. Prilika je otišla u nepovrat.

Umesto Natha je ušao Marković.

Počelo je i drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena

45. minut - Korner za Turke. I gol. Poveo je Bašakšehir sa 1:0. Lopta je došla na drugu stativu do Epureanua i Stevanović je bio nemoćan.

Podsetimo, crno-beli su gol protiv Tikveša primili iz penala.

42. minut - Čigerči je pokušao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla preko prečke.

Prema poslednjim informacijama, Pantić je odveden na snimanje.

Inače, meč uživo prate i pojedini igrači novosadskog Proletera, među kojima su i eks partizanovci, Nikola Ninković i Marko Jovanović. Tu je i iskusni napadač Andrija Kaluđerović.

FK Partizan/Miroslav Todorović
 

35. minut - Okaka je igrao rukom pre kaznenim Partizana. Lopta za crno-bele.

27. minut - Slobodan udarac za crno-bele sa 25 metara. Izveo ga je Natho. Prebacio je živi zid, ali je zamalo bio neprecizan. Lopta je otišla pored stative.

25. minut - Do lopte nije uspeo da stigne Menig, ali je ionako bio u ofsajdu.

20. minut - Zdjelar sa distance, ali je šut bio preslab. Uhvatio je golman ekipe iz Istanbula. Akciju je inicirao Rikardo, a na kraju je ona došla do Zdjelara, koji je kao što rečeno šutirao, ali neuspešno.

18. minut - Prvi udarac u okvir gola. Stevanović je odbranio.

17. miinut - Faul za Turke na 20-ak metara iskosa sa leve strane. Nije bilo opasnosti po gol Stevanovića.

14. minut - Rikardo je prošao po levoj strani, centrirao u kazneni prostor, ali nije lopta došla do saigrača. Prva ozbiljnija situacija za crno-bele.

6. minut - Posle udarca u koleno, u jednom duelu, Pantić je ostao na travi. Ukazivala mu se pomoć. I to je potrajalo dva-tri minuta. Umesto njega je na terenu bio Nemanja Jović.

3. minut - Za sada bez opasnijih prilika.

Počeo je meč

Startna postava Bašakšehira izgleda ovako: Babačan, Paula Žunior, Duarte Da Silva, Epureanu, Kaldirim, Aleksić, Čadli, Ozkan, Turuc, Cigerči i Okaka. Tener je Emre Belezoglu.

Utakmica će početi u 15 časova.

Reč je o sledećoj postavi: Stevanović, Urošević, Vujačić, Saničanin, Živković, Zdjelar, Jojić, Natho, Pantić, Menig i Gomeš.

FK Partizan
 

Poznata je i startna postava crno-belih.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike