Partizan dobro počeo pripreme! Dva puta izbušen tikveški bunker

25.01.2022

12:45 >> 14:56

0

Crno-beli preko Jojića i Rikarda došli do pobede od 2:1 protiv makedonskog Tikveša

Partizan dobro počeo pripreme! Dva puta izbušen tikveški bunker
pfc - Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana ostvarili su prvu pobedu na pripremama u Turskoj.

Crno-beli su očekivano trijumfovali protiv desetoplasiranog tima makedonskog prvenstva Tikveša iz Kavadaraca, rezultatom 2:1.

Golove za ekipu Aleksandra Stanojevića postigli su Miloš Jojić u 28. i Rikarda u 36. minutu. Pogodak za Makedonce bio je delo Ivanovskog iz penala u 25. minutu, posle igranja ruikom Saničanina u kaznenom prostoru.

Bila je to prava superligaška utakmica kakve je Partizan jesenas odigrao bar desetak. Protivnik koji se brani sa 11 igrača, ne spušta gard nijednog trenutka i motivisan je da se baš protiv lidera Superlige pokaže u najboljem svetlu.

Činilo se da Tikveš nijednom nije prešao centar, pa čak i onda kada su došli do zasluženog penala, izgledalo je kao da su se nečujno kao duhovi prišunjali odbrani Milana Lukača. Sve osim tog gola, dešavalo se na drugoj strani terena i bilo je samo pitanje koliko će golova završiti u mreži golmana Davkova.

Stanojević ima razloga da bude zadovoljan. Ukazao je priliku dvadesetorici igrača, jer samo su Lukač i Vujačić bili 90 minuta na terenu. Promenio je dve formacije, video oporavljene Terzića i Natha na delu, raspoložene Lazara Pavlovića i Nemanju Jovića i još dvojicu klinaca Mihajla Ilića i Sameda Baždara.

Ovaj drugi pokazao je da se od njega može mnogo dobrog očekivati. Bio je stalna opasnost za gol protivnika, ali iz četiri pokušaja  najbliži pogotku je bio u 64. minutu kada je zadrmao prečku.

Ovako se razvijala utakica iz minuta u minut ...

UŽIVO BLOG

 

82. minut - Natho preko prečke posle još jedne lepe razmene po desnom krilu, gde su delovali Pavlović i Terzić. Možda je Izraelac mogao da proba sa proigravanjem Baždara, ali se ipak odlučio da ovu akciju završi sam šutem sa 17 metara po sredini.

73. minut - Lazar Pavlović pokazuje da mu se baš igra fudbal. Pokrenuo je jednu lepu akciju od Partizanove polovine, posle odigravanja duplog pasa sa Terzićem, došao je ui situaciju da centarira. Tražio je drugu stativu i Natha, ali iksusni Izraelac nije najbolje reagovao. U nastavku napada Jović je probao udarac iz daljine, ali je golman odbranio.

68. minut - Ponovo Baždar, ponovo brani golman. Udarac u okvir gola se piše, ali ostaje utisak da je moglo i bolje da se završi ova akcija crno-belih. Period dobre igre Partizana!

66. minut - Karambol u kaznenom prostoru Tikveša. Pokušvalao je nekoliko fudbalera da postigne gol, na kraju se lopta odbila do Natha, koji je loše zahvatio, ali taman toliko da ona ode u pravcu Terzića. Krilni igrač nije znao da je iza njega Jović u boljoj poziciji, pa je praktično skinuo ovu loptu jedva je dodirnuvši glavom.

64. minut - Najbolja akcija Partizana odigrala se po levom boku. Lopta je brzo menjala vlasnike, igralo se iz prve sve dok nije došla do Baždara, koji je pustio da se malo primiri pre nego je gađao i pogodio prečku. Sve je bilo odlično zamišljeno, pa čak i poslednji udarac, ali malo je nedostajalo sreće da dečak rođen 2004. godine upiše svoj prvi gol kao fudbalski profesionalac.

55. minut - Još jedna odlična reakcija Baždara. Šut iz okreta, u padu, gađao je dobro u desni ugao, ali Davkov dočekao spreman ovaj pokušaj mladog centarfora.

53. minut - Crno-beli nastavljaju po starom i sa drugom postavom. Najbolju priliku imao je Baždar. On je jedan centaršut sa desnog boka od Miljkovića lepo uhvatio glavom, ali je golman Tikveša bio na pravom mestu.

Partizan: Lukač - Miljković, Ilić, Vujačić, Urošević - Zdjelar, Pavlović, Natho, Jović, Terzić - Baždar.

46. minut - Skoro kompletno izmenjen tim i formacija. Iz 3-5-2, prelazi se u sistem sa četvoricom u poslednjoj linij, sa Lukačem i Vujačićem u igri

poluvreme

42. minut - Posle burnih desetak minuta igre ponovo opada ritam. Partizan i dalje ima incijativu i to se nije promenilo tokom celog poluvremena.

36. minut - Goool, Rikardo 2:1! Pantić je prošao po levoj strani, ušao je u kazneni prostor posle jednog uspešnog driblinga, a onda je povratnom loptom pronašao Rikarda. Najbolji strelac šutirao je iz okreta i pogodio suprotni ugao!

30. minut - Rikardo glavom preko gola!

28. minut - Gol Jojića 1:1. Sve je po desnoj strani odlično odradio Menig, koji je odigrao povratnu u srce kaznenog odakle je Jojić bio siguran.

26. minut - 0:1 Gol Ivanovski!

25. minut - Penal, igrao je rukom Saničanin, a sudija pokazao na belu tačku!

17. minut - Leva strana ekipe se nametnula kao konkretnija i opasnija. Ponovo je odatle došao centaršut, preko Holendera, ali na drugoj stativi nije bio precizan Lutovac.

15. minut - Velika prilika za Meniga posle asistencije Jojića, koji je lob pasom izbacio kompletnu obdranu rivala iz igre. Holanđanin je sa desne strane, iz neposredne blizine šutirao preko prečke, a utisak je da se ova akcija mogla i uspešnije završiti da je pokušao da primiri loptu. Udarac je bio "iz prve" i malo neprecizan.

9. minut  - Kiša pada, pa će i ona uticati na tok ove utakmice. Partizan pokušava najviše preko levog krila odakle deluje Holender zajedno sa Menigom. Rikardo je sa iste strane probao da probije, ali je golman na prvoj stativi zaustavio njegov udarac.

5. minut - Crno-beli su očekivano ovladali loptom i terenom. Protivnik se nalazi ispred svog kaznenog prostora, ali za sada nema većih problema u odbrani gola.

1. minut - Odmah šansa za Partizan, zamalo autogol!

Fudbaleri Partizana danas po prvi put u 2022. godini igraju jednu pravu utakmicu! Rival je ekipa Tikveša iz Kavadaraca, koja trenutno zauzima deseto mesto na tabeli makedonskog šampionata. 

Protivnik u svojoj ekipi ima dva internacionalca, Anaela Engobu, koji je ujednoi prvi strelac, i iskusni Bugarin Nikolaj Hristov.

Zamisao stručnog štaba crno-belih je bila da na početku tim dobije lakšeg protvnika, a da teži dođu u drugoj i trećoj utakmici kada će se sastati sa moskovskim Dinamom i turskim Bašakšehirom.

Serija mečeva na turskoj obali završava se proverom protiv gruzijskog Dinama Batumija.

Stanojević se odlučio za "šareni" sastav sa trojicom štopera od prvog minuta:

Partizan: Lukač - Miletić, Vujačić, Saničanin - Lutovac,  Jojić, Smiljanić, Pantić, Holender - Menig, Rikardo.

Tikveš: Davkov, Karakamišev, Delov, Varelovski, Ljančevski, Temelkov, Naumčeski, Ivanovski, 16 Lazarov, Spahiju, Barga

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike