Tadić "ljut" na Mitrovića! "Zlatna lopta" Srbije kritikovala osvajača "Zlatnog gola"

23.12.2021

15:54

0

Autor: 24sedam

Nagrađeni su i Stojković, Mitrović i Čanković

Tadić "ljut" na Mitrovića! "Zlatna lopta" Srbije kritikovala osvajača "Zlatnog gola"
zlatna lopta fss dusan tadic foto kaca 2312 2021 (2) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Dušan Tadić je treći put u karijeri osvojio "Zlatnu loptu". Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije imao je odličnu sezonu, kako u Ajaksu, tako i u našem nacionalnom timu. Posle dodele prestižnog priznanja, Tadić je stao pred novinare, a prvo pitanje se odnosilo na ovogodišnju nagradu, da li je vrednija od ostalih...

Prethodne je osvojio u 2016. i 2019. godini.

- Sigurno jedno od najdražih priznanja. Prethodno je, takođe, krunisano plasmanom na Svetsko prvenstvo. Oba su podjednako draga, jer su posledica timskog uspeha, što je najbitnije. Lepa su individualna priznanja, ali kad se timski pečatira dobija poseban značaj. Fokus mi je da uvek budem na raspolaganju ekipi, za moj Ajaks i reprezentaciju. Sve ostalo, poput rekorda, titula, mečeva u Ligi šampiona ili ovakvih priznanja dolazi samo po sebi. Stvarno ne razmišljam o tome - kazao je Tadić koji je imao i veoma dobru sezonu u Ajaksu.

Ove godine se istakao asistencijama.

- Iskreno ne razmišljam o tome, jer sam fokusiran na timski učinak, za moj Ajaks i moju reprezentaciju. Uvek se trudim da ja budem bolji, da bude bolja ekipa. Samo sam na to fokusiran, a ostalo sve dođe na svoje. Ti rekordi, Liga šampiona, titule, Svetsko prvenstvo... Sve dolazi samo po sebi. Stvarno ne razmišljam.

Naredne zime, "orlovi" će igrati u Kataru, na Mondijalu, a očekivanja navijača su velika.

- Bilo bi dobro i da bude timsko priznanje. Naravno da očekujemo... Samopuzdanje je veliko. Mister (Dragan Stojković) nam je to usadio i to se oseća u narodu i kod igrača. Moramo to da nastavimo. Videćemo šta će da bude.

Zbog visokih tempertaura tokom leta, u Kataru će se igrati zimi.

- Nismo dosad takva iskustva, ali se kao profesionalci moramo se prilagoditi svim mogućim uslovima. Možda i njie loše, bićemo u punom takmičarskom intenzitetu, igraćemo utakmice za klubove i ne vidim da će nam termin predstavljati problem.

Tadić odlično funkcioniše sa Aleksandrom Mitrovićem, koji je dobio "Zlatnu loptu".

- Znamo se u dušu. On zna tačno šta će da se desi. Slažemo se i na terenu i van njega. To je posledica svega toga. Kada se nešto desi, mi smo videli već šta se desilo. To je i vidljivo.

Kazao je Tadić i da je predlagao čelnicima Ajaksa da kupi Mitrovića, trenutno napadača Fulama.  

- Predlagao sam. Bio je malo skup. Nadam se da je u budućnosti sve moguće, voleo bih da vidim Mitra u velikom klubu. On to zaslužuje. A ja se često ljutim na njega što igra u Čempionšipu, iako je srećan u Fulamu, ali ljudskim i igračkim kvalitetima zaslužuje veći klub. Mora to da traži od sebe. Da ide u veliki klub i da njemu postiže golove. Možda je sada i pravo vreme - zaključio je Tadić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike