Eriksen kolabirao, Novak bez medalje, Peng je nestala: Šta nas je sve šokiralo u 2021?

31.12.2021

14:00

0

Da li je na vas neki drugi slučaj ostavio jači utisak?

Eriksen kolabirao, Novak bez medalje, Peng je nestala: Šta nas je sve šokiralo u 2021?
Copyright AP Photo/Martin Meissner, Pool

Najvažnija takmičenja i događaje tokom godine, prati i niz šokantnih raspleta.

U godini za nama, imali smo borbu za život sportista, poraze, lažni mejl, „silovanja“, te borbu za mentalno zdravlje.

Ali, sve to je sport. Porazi su deo njih, a zdravlje je važnije od onoga na terenu, pa da 2022. godina bude malo manje turbulentna.

Bio je 11. jun, negde oko 21 sat, kada je pred prepunim stadionom u Kopenhagenu i svim svetskim kamerama, na travi završio Kristijan Eriksen. Utakmica je prekinuta, igrači su napravili "živi zid" i fudbaler je iznet sa terena. Ustanovljeno je da je kolabirao, a nakon višednevne borbe za život, objavljeno je da ima srčanih smetnji, zbog kojih je nastavak njegove karijere upitan.

Početkom septembra, iz Podgorice je krišom stigla vest da se košarkaš Budućnosti, Danilo Nikolić, srušio na treningu. Uzrok, stanje, a ni bilo šta oko celokupne situacije nije bilo poznato. Mediji su imali prećutni dogovor da čekaju saopštenje kluba pre bilo kakvih spekulacija, a u međuvremenu, Danilo je operisan u inostranstvu. I dalje svi željno iščekujemo njegov povrtak na teren. Neka to bude naša praznična želja.

Napad na sudije, nažalost nije nepoznanica, ali slučaj iz oktobra meseca, koji se dogodio u Brazilu je zabrinjavajuć. Naime, na utakmici druge lige, fudbaler je nezadovoljan odlukama i kriterijumom suđenja, oborio sudiju i šutnuo ga u glavu. Taj slučaj okarakterisan je kao pokušaj ubistva.

Lažni mejl Ajntrahta

Filip Kostić je dugo bio na pragu da napusti nemačku ekipu, ali pregovori sa Lacijom su propali u poslednjem trenutku. Kako je obelodanjeno, Ajntraht je Italijanima dao lažni mejl, kako bi kazali Filipu da zvanične ponude nije ni bilo. Šokantnu priču, Kostiću je pojasnio agent, koji mu je potvrdio da je ponude Lacija bila, a tada je fudbaler stupio u štrajk.

Novak

U sezoni u kojoj je osvojio tri Grend slem titule i ostao na vrhu, te godinu završio kao prvoplasirani teniser sveta, po sedmi put, Novak je podbacio na Olimpijskim igrama. Poraz u polufinalu, te i u meču za bronzu, bacili su senku. Naravno, ne može jedan poraz umanjiti učinjeno tokom sezone, ali i karijere. 

AP Photo/Patrick Semansky
 

 

Kineska teniserka Šuai Peng, nestala je početom novembra, nakon što je na društvenim mrežama objavila poruku u kojoj je navela da ju je silovao bivši zamenik premijera Kine. Tek nedavno, pojavili su se snimci nje u javnosti, a ubrzo je promenila i priču, te će se o ovom slučaju govoriti i naredne godine.

Fudbaleru Mančester sitija, Bendžaminu Mendiju na teret se stavljaju sedam optužbi za silovanje i jedna za seksualni napad, a u vezi sa pet žena. Kako su javljali britanski mediji, nekoliko slučajeva dogodila su se ranijih godina, a tokom avgusta je bila uključena i maloletna devojka, pa je Francuz morao da se pojavi pred Prekršajni sud. Još jedan slučaj na čiji ćemo rasplet sačekati.

Simon Bajls, Tanjug/AP Photo/Ashley Landis
 

 

Jedna od najvećih gimnastičarki današnice, Simon Bajls, odustala je od finala Olimpijskih igara. Najpre je saopšteno da je povređena, ali je ubrzo gimnastičarka objavila da mora da se fokusira na svoje mentalno zdravlje te da se bori sa demonima. Još jedan podsetnik da su i sportisti samo ljudi, te da je mentalna snaga podjednako važna.

Još jedan slučaj, koji možemo okarakterisati kao šok, jeste poraz basketaša Srbije u polufinalu Olimpijskih igara. Otišao je naš tim u Tokio u najboljem sastavu, raspoložen da napadne zlato na debitantskom nastupu i sve je išlo kako smo zamislili. A onda – blokada. I više nego iznenađujući poraz u polufinalu od Rusije, bio je poput šamara našim igračima, koji su se na kraju vratili sa utešnom bronzom.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike