Zvezdin klinac "puca od snage"! Kad izdržiš taj test...

20.01.2022

14:12

0

Autor: 24sedam

Maribor će biti prvi protivnik u Antaliji

Zvezdin klinac "puca od snage"! Kad izdržiš taj test...
20211128mmStanic02 - Copyright MN Press

Još pet dana ostalo je do prve pripremne utakmice u Antaliji, za fudbalere Crvene zvezde. Ekipa Dejana Stankovića će posle duela sa Mariborom odigrati još tri test meča u Turskoj, a kako je na pripremama objasnio je jedan od mlađih iz tabora crveno-belih. Petar Stanić se pokazao tokom jesenjeg dela sezone i sada ima priliku da se dodatno nametne.

Kako je priznao, treninzi su naporni, ali je bi-bi test uspešno odrađen. Suština testa je da se proveri izdržljivost igrača i sprovodi se na svakim pripremama.  

- Radili smo bi-bi test koji je izuzetno težak, ali je prethodni trening u večernjem terminu bio još naporniji. Posle testa smo malo spustili intenzitet pošto smo igrali na dva gola, a to nam je prijalo s obzirom na količinu trčanja.

Najviše prija fudbalski deo, jer najviše volimo igru treninga na kraju i završnicu. Smatram da je u pripremnom periodu naročito važno da fizički deo ne izostaje - rekao je Stanić za klupski sajt i dodao da njima, mlađima znače saveti iskusnijih i starijih saigrača.

- Znači kada vidiš da si izdržao bi-bi test do kraja, naročito na samopouzadnju za mlađe fudbalere. Pomaže dosta u igri, jer smatraš da možeš da izdržiš 90 minuta na terenu bez ikakvih problema. Na pripremama imamo dosta vremena da popričamo sa starijim igračima koji uvek iskoriste priliku da nam sugerišu iz dobre namere.

To se ne odnosi samo na teren, već i na ponašanje van njega. Sada smo kontantno na okupu, ne kao u Beogradu kada zajedničko vreme provodimo na stadionu. Svaki savet uvek prihvatim, a više cenim kritike nego pohvale.

FK Crvena zvezda
 

Prijateljske utakmice služe da bi se vratili u takmičarski ritam, jer nemamo previše vremena. Prvenstvo kreće 12. februara, a to je za manje od mesec dana. Kontrolne mečeve ćemo shvatiti kao da su prvenstveni i dati maksimu.

Za kraj je otkrio Stanić i kako provodi slobodno vreme.

- Volim da igram mnogo igrica među kojima je stoni tenis, u kuvanju sam jako loš pa bih želeo da napredujem, a naš fotograf Dragan Tešić može da potvrdi koliko dobro igram bilijar - zaključio je 20-godišnji Stanić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike