Niko ovo nije očekivao: Arsenal prekinuo post u derbiju Londona

26.12.2020

19:34 >> 19:38

0

Autor: N. St.

Arteta nadmudrio Lamparda

Niko ovo nije očekivao: Arsenal prekinuo post u derbiju Londona
Copyright Tanjug/Andrew Boyers/ Pool via AP

U najavi meča je situacija bila jasna. Gledajući formu, igru i celokupnu situaciju u klubu Čelsi je na „Emirejts“ stigao sa ulogom favorita. Kada se na sve to doda da Mikel Arteta nije mogao da računa na šestoricu igrača, šanse „plavaca“ su bile još veće.

Arsenal nije tako mislio, odbranio je domaći teren i slavio u derbiju Londona i tako prekinuo premijerligaški post od sedam uzastopnih utakmica bez trijumfa – 3:1 (2:0).

Pročitajte još:

Prvi gol postignut je u 34. minutu. Tirni je prošao pored Džejmsa koji je nesmotreno reagovao u kaznenom prostoru, sudija Oliver je pokazao na „kreč“. Lakazet je uzeo loptu, poslao je u jednu, Mendija u drugu stranu. U 44. minutu je Džaka perfektno izveo slobodan udarac i duplirao prednost.

Lampard je pokušao da promeni situaciju na terenu izvođenjem neprimetnog Vernera i Kovačića, ušli su Žoržinjo i Hadson-Odoi. Jesu zaigrali malo bolje, stvarali prilike, da bi Saka u 56. minutu postigao novi gol za „tobdžije“. Ruku na srce, zaista deluje kao da je želeo da centrira i da je imao sreće da lopta završi u mreži, ali je to manje važno, na semaforu je stajalo 3:0.

Čelsi je nastavio da napada, nije odustajao, da bi u 85. minutu Odoi centrirao, Abraham grudima smestio loptu u gol. VAR je pregledao snimak i utvrdio da je noga Beljerina ostala dovoljno iza da se pogodak prizna. Mogli su da unesu još više nervoze i neizvesnosti. Mari je oborio Maunta u kaznenom prostoru, Oliver je ponovo pokazao na „belu tačku“. Žoržinjo je uzeo loptu, šutirao je veoma slabo, Leno je „pročitao“ stranu i odbranio. Ko zna šta bi se dogodilo do kraja da je postigao gol, pošto su „plavci“ imali još nekoliko šansi u nadoknadi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike