Luda pobeda Totenhema! Holanđanin ušao pred kraj meča, a onda u nadoknadi sa dva gola doneo preokret!

19.01.2022

21:28

0

Autor: 24sedam

Odigrana zaostala utakmica 17. kola Premijer lige

Luda pobeda Totenhema! Holanđanin ušao pred kraj meča, a onda u nadoknadi sa dva gola doneo preokret!
Tan2022-1-19_211613536_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Lester ipak nije kao domaćin pobedio Totenhem u naknadno odigranoj 17. kola Premijer lige. Sve do petog minuta sudijske nadoknade, imale su "Lisice" prednost od 2:1, ali su onda usledili golovi Stivena Bergvajna, koji je ušao u 79. minutu. Na kraju su gosti iz Londona slavili sa 3:2.

Ekipa Brendana Rodžersa je dobro otvorila meč na svom "King Paueru", pošto je Zambijac Patson Zaka pogodio mrežu gostiju u 24. minutu. Na izjednačenje se nije dugo čekalo, pošto je Hari Kejn, na asistenciju imenjaka Vinksa obezbedio egal. Igrao se 38. minut.

U 76. minutu, ponovo je šampion Engleske iz 2016. godine došao do prednosti. Strelac je bio Džejms Medison. A onda je Antonio Konte napravio izmenu zlata vrednu. Uveo je veznog igrača, koji se vratio posle pauze zbog povrede.

U četvrtom minutu nadoknade, zbog protesta, Holanđanin je dobio žuti karton. Tražili su igrači tima iz Londona penal, ali od toga nije bilo ništa. Onda je u roku od dva minuta dao dva gola, koja su Totenhem doveli na mesto koje vodi u Ligu Evrope.

U prvoj situaciji je iskoristio lošu reakciju odbrane Lestera i sa sedam-osam metara je poslao "projektil" u mrežu domaćina.

U drugoj, "Lisice" su krenule sa centra, ali je pas presečen. Lopta je stigla do Kejna koji ju je poslao između dvojice protivnika. Bergvajn je zaobišao Kaspera Šmajhela i poslao loptu koja je prvo pogodila dalju stativu. Zatim se odbila u mrežu Lestera koji je pretrpeo poraz posle dve vezane pobede, u FA kupu i Premijer ligi.

Lester će za četiri dana biti domaćin Brajtonu, dok će Totenhem gostovati gradskom rivalu, Čelsiju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike