Igrači Zvezde na "raskrsnici"! Mrkela više nego jasan, ko je potreban, a ko još treba da se dokaže za novi ugovor?

12.01.2022

16:33

0

Autor: 24sedam

Sportski direktor je detaljno pričao o prelaznom roku

Igrači Zvezde na "raskrsnici"! Mrkela više nego jasan, ko je potreban, a ko još treba da se dokaže za novi ugovor?
271845977_10160082212259884_3640202741518061179_n - Copyright FK Crvena zvezda

Prozivkom su počele pripreme za nastavak sezone, a fudbalerima Crvene zvezde obratio se i generalni direktor Zvezdan Terzić. Nešto kasnije, na novinarska pitanja je odgovarao i sportski direktor Mitar Mrkela, a teme su u najvećoj meri bili dolasci, kao i mogući odlasci...

Ohi Omoijuanfo je već zvanično predstavljen, a skoro sigurno je završen i posao vezan za Kristijana Pićinija...

- Sa Ohijem smo završili još prošlog leta, a što se tiče Pićinija danas su stigle povoljne vesti, Valensija se saglasila sa uslovima prelaska. U fudbalu nikada ne možete sa sigurnošću da tvrdite, ali verujem da ćemo ga imati uskoro u Crvenoj zvezdi. Zadovoljni smo dosad urađenim u prelaznom roku i sva druga pojačanja zavisiće od eventualnih odlazaka - kazao je Mrkela za Zvezda TV, a teme su bili i ugovori sa aktuelnim igračima.

Na primer sa Milanom Rodićem, Slavoljubom Srnićem, Radovanom Pankovim...

- Rodić ima ponudu na stolu, pričamo o novom ugovoru i nadam se da će ostati jer je veoma važan za tim. Srnić će produžiti ugovor. U sportskom sektoru smo doneli odluku da je potreban ekipi. On je Zvezdino dete, uvek je igrao dobro i značajan je za svlačionicu. Ostali su još neki detalji oko ugovora, ali verujem da će se to rešiti.

Pankov je isto dobio ponudu i mislim da je jako blizu da se taj ugovor nastavi. (Milanu) Gajiću i (Marku) Gobeljiću još nismo dali nove ponude, oni će morati da se dodatno dokažu u sledećem delu sezone.

Bilo je priče i o mladom Marku Lazetiću, za koga je "zagrizao" Torino.

- Stigla je nova ponuda, ali i dalje nismo zadovoljni uslovima - objasnio je Mrkela, a zatim odgovorio na pitanje da li ima još nekih ponuda i da li se one razmatraju.

- Nema drugih zvaničnih ponuda. Razgovara se oko Njegoša Petrovića, nema zvanične ponude, ali mislim da je blizu da se to desi.

Ko je veći, Dinamo ili Zvezda?

Slaven Bilić kaže da je Dinamo Zagreb sada veći klub od Crvene zvezde?

- Dinamo je dugo godina bio neko ko prednjači po kvalitetu na ovim prostorima, ali je Crvena zvezda poslednjih pet godina ostvarila bolje rezultate i u prvenstvu i u Evropi - kazao je Mrkela.

 

Takođe, mnogo se pričalo o statusu Aksela Bakajoka i Luisa Dionija. Spekulisalo se da klub samo traži način da se što "bezbolnije" raskine saradnja.

- Imaju ugovor sa Crvenom zvezdom. Ići će na pripreme. Bakajoko ima koronu, ali verujem da će se brzo oporaviti i priključiti ekipi i verujem da će obojica odraditi pripreme kako treba.

Klub su napustili i Aleksa Vukanović, kao i Miloš Degenek...

- Lično mi je žao što je otišao. Odluka je bila isključivo njegova. Mogli smo da je stopiramo, ali hteli smo da mu izađemo u susret. Razlozi rastanka su bili sportski, hteo je veću minutažu jer želi da bude spreman za Svetsko prvenstvo. Obeštećenje za njegov transfer je 800 hiljada evra.

MN Press
 

Pričalo se i o mlađim igračima, kao što su Andrija Radulović, Vladimir Lučić kao i Nikola Stanković.

- Mislim da imamo dosta takvih fudbalera. U našoj Omladinskoj školi je mnogo igrača koji mogu u budućnosti da budu značajni i za igru Crvene zvezde i kao oni koji će doneti veliki profit našem klubu. Mi na ove pripreme vodimo sedam igrača koji su u proteklom periodu bili na pozajmicama i verujem da će se neki od njih pokazati i ostati u konkurenciji za takmičenje.

Stanković je poslednjih šest meseci igrao u Grafičaru i odigrao je dosta dobru sezonu. Igrao je na njegovoj prirodnoj poziciji zadnjeg veznog, ali se dobro pokazao i na poziciji desnog beka. Biće sa nama na pripremama, pa u zavisnosti od onoga što bude pokazao, zavisi da li će za njega biti mesta u narednom periodu.

U nastavak sezone crveno-beli ulaze sa pet bodova manje od Partizana, ali je Mrkela ubeđen u uspešan završetak.

- Kada neko ima pet bodova prednosti uvek možete da kažete da ima veće šanse. Partizan je igrao dobru polusezonu, ali imamo jako dobar tim, bolji tim od Partizana i mislim da imamo odlične šanse da neutralizujemo prednost i budemo šampioni. Dolaze na Marakanu i od te utakmice će dosta toga zavisiti, mada mi nismo kiksirali u velikim utakmicama, već u uslovno rečeno malim. Jedino poraz imamo od Radnika iz Surdulice - zaključio je Mrkela.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike